Χρηματιστήριο: Με μικρή άνοδο το σημερινό άνοιγμα

NEWSROOM
Το Χρηματιστήριο Αθηνών
Φωτογραφία: Shutterstock

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδικής κίνησης των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

O Γενικός Δείκτης, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.091,55 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,24%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,24%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Optima Bank (+1,30%), της Alpha Bank (+1,02%), της Εθνικής (+0,86%) και της Lamda development (+0,86%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,22%), της Κύπρου (-0,50%) και της Τιτάν (-0,33%).

Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 27 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Minerva (+4,24%) και ΥΚΝΟΤ(+3,60%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Νάκας (-6,90%) και Frigoglass (-3,29%).

ΣΧΕΤΙΚΑ