ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Μητσοτάκης: Να αυξηθούν οι πόροι για μεταναστευτικό και κλιματική κρίση

Μητσοτάκης: Να αυξηθούν οι πόροι για μεταναστευτικό και κλιματική κρίση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες με τις οποίες η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις
NEWSROOM /
Λέμβος με μετανάστες

Στην Ελλάδα η υψηλότερη έκτακτη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεταναστευτικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την έκτακτη χρηματοδότηση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό με το συνολικό ποσό των 258,9 εκατ. ευρώ για το 2023. 
NEWSROOM /
Λέμβος με μετανάστες

Κομισιόν: Χρηματοδότηση ύψους 250 εκατ. ευρω για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παράσχει οικονομική στήριξη άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στην ΕΕ.
NEWSROOM /
Πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο

Επιχειρήσεις και γραφεία ευρέσεως εργασίας παγκοσμίως δεσμεύονται να προσλάβουν ή να εκπαιδεύσουν 250.000 πρόσφυγες στην Ευρώπη

Περίπου 40 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και κολοσσοί όπως η Amazon, δεσμεύτηκαν σήμερα, σε μια σύνοδο που διεξήχθη στο Παρίσι, να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη
NEWSROOM /
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Τελική λύση είναι το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο

Aναλυτική συνέντευξη με αναφορά στην ανάγκη έγκρισης του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το 'Ασυλο, αλλά και στο Σχέδιο Δράσης για την κεντρική Μεσόγειο, παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
NEWSROOM /
Μητσοτάκης Forbes

Μητσοτάκης: Αν δεν στείλεις μήνυμα ότι προστατεύεις τα σύνορά σου, περισσότεροι θα μπαίνουν παράτυπα

«Στο Μεταναστευτικό έχουμε μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη πολιτική» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που παρεχώρησε νωρίτερα το πρωί στην εκπομπή «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV.
NEWSROOM /
Παναγιωτόπουλος-Χρυσοχοΐδης από Εβρο: Ασφαλή και απαραβίαστα τα σύνορα

Παναγιωτόπουλος-Χρυσοχοΐδης από Εβρο: Ασφαλή και απαραβίαστα τα σύνορα

Από τον Εβρο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισαν πως τα σύνορα της Ελλάδας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα.
NEWSROOM /
Πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο

Δωρεά 100.000 ευρώ από την Τσεχία στην Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Για την αποδοχή της δωρεάς έγινε συνάντηση του πρέσβη της Τσεχίας στη Ελλάδα, Γιάκουμπ Κάρφικ, με τον ΓΓ αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
NEWSROOM /