ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ

Οικοδομικές εργασίες

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 4,9% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Απρίλιο εφέτος

Μείωση 4,9% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Απρίλιο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα εκδόθηκαν 1.995 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 433.717 m2 επιφάνειας και 2.014.862 m3 όγκου
NEWSROOM /
ακίνητα

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε σημαντικά τον Μάρτιο η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα

Αύξηση 65,9% σημειώθηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα εκδόθηκαν 2.671 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 628.059 m2 επιφάνειας και 2.873.242 m3 όγκου
NEWSROOM /
ακίνητα

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,8% του όγκου της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Νοέμβριο 2022

Αύξηση 0,8% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Νοέμβριο πέρυσι, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα εκδόθηκαν 2.493 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 571.961 m2 επιφάνειας και 2.552.128 m3 όγκου.
NEWSROOM /
Οικοδομικές εργασίες

Σημαντικές αλλαγές στις οικοδομές -Προς μηδενική ενεργειακή απόδοση κατοικίες και δημόσια κτίρια

Μόνο ως λύση ανάγκης και πρόσκαιρη, χαρακτηρίζεται η στροφή και η πριμοδότηση του πετρελαίου ως καύσιμου θέρμανσης, αφού η Ευρώπη αποφάσισε να «τρέξει» το στόχο της μηδενικής εκπομπής ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών, νέων και παλιών.  
Οικοδομικές εργασίες

Πνοή αισιοδοξίας στον κατασκευαστικό κλάδο

Η δυναμική επιστροφή της οικοδομής δεν δρομολογείται μόνο μέσω της κατασκευής νέων κατοικιών και του όντως αυξανόμενου ενδιαφέροντος από Έλληνες και ξένους. Το “πακέτο” των νέων υποδομών, που θα χρηματοδοτηθούν κυρίως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, δίνει πνοή αισιοδοξίας σε έναν κλάδο που υπέστη συντριβή στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ /
Πανοραμική εικόνα από πολυκατοικίες στην Αθήνα

Επενδυτικός οδηγός για την ελληνική κτηματαγορά- Σε άνοδο οι τιμές των ενοικίων

Το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ περιορίζεται σε κάτι παραπάνω από 2,2 δισ ευρώ, όταν είχε ξεκινήσει στα 3,6 δισ ευρώ, αρκεί από μόνο του για να φέρει χαμόγελα στην πολύπαθη αγορά ακινήτων, πόσο μάλλον όταν καταργείται και ο τιμωρητικός Συμπληρωματικός Φόρος, έστω κι αν διατηρείται για τα νομικά πρόσωπα τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση.
Οικοδομικές εργασίες

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 26,1% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούλιο

Αύξηση 26,1% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούλιο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εκδόθηκαν 2.280 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 648,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 2.813,6 χιλιάδες m3 όγκου.
NEWSROOM /