Αύριο επιστρέφουν τα απευθείας δρομολόγια του μετρό στο αεροδρόμιο

NEWSROOM
Αύριο επιστρέφουν τα απευθείας δρομολόγια του μετρό στο αεροδρόμιο
Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC

Με ανακοίνωσή της η Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ ) ανακοίνωσε πως ξεκινούν ξανά από αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου τα απευθείας δρομολόγια του μετρό από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος», επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Economistas.

Τα δρομολόγια είχαν διακοπεί από την 1η Νοεμβρίου, με τους επιβάτες που ήθελαν να μεταβούν από και προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας να υποχρεώνονται σε αλλαγή συρμού στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του Economistas για την αλλαγή είχε ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, ωστόσο και αφού είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες επιβατών, το θέμα επανεξετάστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών, καθώς έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών και από κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική. Με την επανέναρξη των δρομολογίων οι συρμοί του μετρό που κινούνται στη γραμμή 3 με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο θα ξεκινούν από τον σταθμό Αγία Μαρίνα κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας, ενώ στην αντίθεση κατεύθυνση τα δρομολόγια θα ξεκινούν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας.

Σας γνωρίζουμε ότι από το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 θα υπάρξει επαναφορά των δρομολογίων της γραμμής 3 του Μετρό στον προγενέστερο σχεδιασμό.

Ετσι οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς μετεπιβιβάσεις στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από το σταθμό «Αγ. Μαρίνα», ενώ οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Αγ. Μαρίνα».

Ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου της ΣΤΑΣΥ. Παρά ταύτα η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους.

Η επαναφορά, ωστόσο, στον προηγούμενο σχεδιασμό καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών.

Η ΣΤΑΣΥ επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι πρώτιστο μέλημά της είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της Αθήνας και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ