fbpxΈνδεκα success stories θα παρουσιάσει ο ΣΕΒ | Economistas.gr
Skip to main content

Ένδεκα success stories θα παρουσιάσει ο ΣΕΒ

Ένδεκα success stories θα παρουσιάσει ο ΣΕΒ

Μια ενδεκάδα καλών παραδειγμάτων από την οικονομία και τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά, το δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, που συνθέτουν την «Εθνική» ομάδα των Άξιων, «της άλλης Ελλάδος που λειτουργεί και πορεύεται με Αξίες» θα παρουσιαστεί στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ, που πραγματοποιείται την προσεχή Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κ. Pierre Gataz ενώ στην πρωινή συνεδρίαση θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το απόγευμα αντί της καθιερωμένης ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας θα συζητήσει με δύο ανθρώπους από διαφορετικές γενιές, τον Θεοδόση Τάσιο, Ομότιμο Καθηγητή Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, ακαδημαϊκό και συγγραφέα, και την Μαρία Κοκάλα, Απόφοιτη Λυκείου, Υπότροφο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Θέμα της συζήτησης θα είναι: «Η Ελλάδα αλλιώς: 11 ιστορίες που φέρνουν το αύριο σήμερα», οι οποίες θα προβληθούν σε βίντεο και περιλαμβάνουν παραδείγματα Συνεργασίας (πχ. μεταξύ Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα), Καινοτομίας, Εξωστρέφειας, Επιχειρηματικότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης, Κοινωνικής προσφοράς, Αξιοκρατίας, Διαφάνειας, Παιδείας - Έρευνας κλπ.

Πρόκειται σύμφωνα με τον ΣΕΒ για τα νέα ηγετικά υποδείγματα/παραδείγματα που έχει ανάγκη ο τόπος, που βρίσκεται σε μια μεταβατική καμπή. «Η οριστική και βιώσιμη έξοδος από την κρίση απαιτεί ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα, που να αποδίδει περισσότερα ανταγωνιστικά και διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερη καινοτομία και περισσότερη εξωστρέφεια. Το υπόδειγμα αυτό, όμως οφείλουμε να το συμπληρώσουμε πρωτίστως με ένα νέο αξιακό υπόδειγμα, που θα βασίζεται σε πρόσωπα, φορείς και οργανώσεις που θα διαπνέονται από αξίες», αναφέρεται σχετικά.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης θα προταθούν και αναμένεται να εγκριθούν αλλαγές στο καταστατικό του ΣΕΒ με στόχο να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη βιομηχανία, τις εξαγωγές και την περιφερειακή ανάπτυξη:

  • Θα διευρυνθεί η σύνθεση του ΔΣ του ΣΕΒ από 20 σε 25 μέλη, με τη δημιουργία μη αιρετών θέσεων που θα δοθούν στους 5 περιφερειακούς Βιομηχανικούς Συνδέσμους, Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΔΕ), Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), καθώς και σε εξαγωγικό Φορέα.
  • Θα  θεσμοθετηθούν και τρία νέα, μόνιμα Συμβουλευτικά Όργανα Διοίκησης που είναι το Συντονιστικό  Συμβούλιο Περιφερειακών και Τοπικών Οργανώσεων, το Συμβούλιο Βιομηχανίας και το Συμβούλιο Εξαγωγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας εδώ και μια δεκαετία
Αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας εδώ και μια δεκαετία
Οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν το Μάρτιο του 2020 προαναγγέλλουν τη μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας της δεκαετίας, μεγαλύτερη και από την περίοδο 2011-2013. Οι πέντε προτάσεις του ΣΕΒ.
Αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας εδώ και μια δεκαετία
ΣΕΒ: 7 στους 10 απασχολούνται σε 20 επαγγέλματα
ΣΕΒ: 7 στους 10 απασχολούνται σε 20 επαγγέλματα
Oι περισσότεροι εργαζόμενοι απασχολούνται σε επαγγέλματα όπου η χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) είναι ιδιαίτερα χαμηλή.
ΣΕΒ: 7 στους 10 απασχολούνται σε 20 επαγγέλματα
ΣΕΒ: 10% του ΑΕΠ η απόκλιση από τους δημοσιονομικού στόχους
ΣΕΒ: 10% του ΑΕΠ η απόκλιση από τους δημοσιονομικού στόχους
Ο Σύνδεσμος θεωρεί επίσης ότι είναι περιορισμένες οι πιθανότητες να ζητήσουν οι εταίροι νέα μέτρα αλλά και να ζητήσει η κυβέρνηση ελάφρυνση των δημοσιονομικών στόχων.
ΣΕΒ: 10% του ΑΕΠ η απόκλιση από τους δημοσιονομικού στόχους