«Πρεμιέρα» για το πετρέλαιο θέρμανσης -Οι τελικές εκτιμήσεις

NEWSROOM
Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ξεκινά αύριο, Τρίτη, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή να διαμορφώνεται ανάμεσα στο 1,02 και 1,04 ευρώ ανά λίτρο.

Οπως εξήγησε στο economistas ο Γιάννης Αληγιζάκης, πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ, πρόκειται για μια τιμή χαμηλότερη κατά 11% συγκριτικά με το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης την προηγούμενη χρονιά (ξεκίνησε στο 1,146 ευρώ). Παρά το γεγονός ότι ο καιρός παραμένει ανοιξιάτικος, οι έμποροι εκτιμούν ότι -έστω δειλά στην αρχή – θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Εν όψει της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει αλλαγές και για το επίδομα θέρμανσης.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη, στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, προβλέφθηκε η αύξηση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης στα περίπου 70 εκατ. Ευρώ.

Επιπλέον, η κυβέρνηση δρομολογεί αλλαγές και στις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, με στόχο να γίνουν σε χρόνο… εξπρές, δηλαδή το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν επανέρχεται απλώς το παλιό σύστημα της προκαταβολής του 25%, αλλά ότι ολόκληρο το επίδομα θα καταβληθεί μετά την προμήθεια του πετρελαίου.


ΣΧΕΤΙΚΑ