Στις 10 Ιουνίου ανοίγουν τα τουριστικά καταλύματα

NEWSROOM
Στις 10 Ιουνίου ανοίγουν τα τουριστικά καταλύματα

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού επιτελείου παραμένει το ζήτημα του τουρισμού, με την κυβέρνηση να προχωρά βήμα-βήμα στις αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου και των ξενοδοχείων.

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος αρχικά για την επανεκκίνηση του εσωτερικού τουρισμού, αναμένονται σήμερα οι ανακοινώσεις για τον τρόπο απελευθέρωσης των μετακινήσεων που, όπως έχει γίνει γνωστό, θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου. Οταν, δηλαδή, θα τεθεί σε εφαρμογή η τρίτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων που υιοθετήθηκαν για τον κορωνοϊό.

Επόμενο στάδιο στη άρση των περιοριστικών μέτρων είναι το άνοιγμα των ξενοδοχείων. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας θα αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι από την 1η Ιουνίου, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις για τα τουριστικά καταλύματα, για τα οποία οι αρχικές πληροφορίες τοποθετούσαν την επαναλειτουργία τους στις 8 Ιουνίου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων θα γίνει δύο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου.

Όλες οι αποφάσεις πάντως λαμβάνονται από το κυβερνητικό επιτελείο με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και τη διατήρηση των νέων κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο για τον τουρισμό την επόμενη εβδομάδα, το οποίο θα κινείται σε τέσσερις άξονες: τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τις μεταφορές, τις εργασιακές σχέσεις και την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων.

Από την επόμενη εβδομάδα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ θα πραγματοποιηθούν και τα πρώτα δρομολόγια πλοίων προς Κρήτη, καθώς το νησί θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει για επισκέπτες μετά την επιβολή περιορισμού των μετακινήσεων. Παράλληλα, θα επιτρέπονται οι οδικές μετακινήσεις προς την Εύβοια, ενώ οι μετακινήσεις για τα υπόλοιπα νησιά θα ξεκινήσουν από τις 25 Μαΐου.

Επίσης από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις με αεροπλάνο, ΚΤΕΛ και τρένο, πάντα με βάση τα μέτρα ασφαλείας, όπως τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέροντας ότι όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές (πούλμαν, ΚΤΕΛ, τρένο) θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα. «Στους κλειστούς χώρους θα χρησιμοποιείται μάσκα, και στα αεροπλάνα και στις ακτοπλοϊκές μεταφορές. Θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν όχι μόνο τους ταξιδιώτες αλλά και όλα τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επαγγελματίες του χώρου για ένα πλοίο, αεροπλάνο ή ταξιδιωτικό γραφείο», είπε ο κ. Πέτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ