Κλείνει το «παράθυρο» παραβίασης των μέτρων στη χονδρική

NEWSROOM
Κλείνει το «παράθυρο» παραβίασης των μέτρων στη χονδρική
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης / Eurokinissi

Ρύθμιση, εντός της ημέρας, με την οποία θα κλείνει η «πόρτα» σε παραβιάσεις του lockdown από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι μεγάλες αλυσίδες άνοιξαν τα καταστήματά τους, ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι με το πρόσχημα του τιμολογίου παραβιάζεται η απαγόρευση .

«Είχαμε εξαιρέσει τη χονδρική από τις απαγορεύσεις, κι από την ώρα που επιτρέπεται το ηλεκτρονικό εμπόριο κι οι παραγγελίες από απόσταση έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα προμηθείας υλικών. Πράγματι, ορισμένοι έχουν κάνει κατάχρηση, θα υπάρξει σήμερα ρύθμιση που θα κλείνει την ‘’πόρτα’’ δημιουργώντας πιο καθαρό τοπίο» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω σε επιχειρηματία/επαγγελματια την αίσθηση ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του ενός ή κατά του αλλού προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιοι στη διαχείριση δύσκολης κατάστασης» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτά που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα είναι για ένα ικανό χρονικό διάστημα για να φύγουμε από την σεναριολογία για το τι ανοίγει και τι δεν ανοίγει» ξεκαθάρισε.

Εξήγησε ότι με το click away θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας από απόσταση, προπληρωμής και παραλαβής έξω από το κατάστημα, ενώ μέσω επιδότησης 5.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ η μικρή και μεσαία επιχείρηση έχει δυνατότητα δημιουργίας της συγκεκριμένης υποδομής.

ΣΧΕΤΙΚΑ