Στα 50 ευρώ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών έως τις 30 Ιουνίου

NEWSROOM
Ανέπαφες συναλλαγές
Ανέπαφες συναλλαγές/ Φωτογραφία Eurokinissi

Παραμένει στα 50 ευρώ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών μέχρι τις 30 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι αυτό έχει ξεκινήσει πριν από περίπου ένα χρόνο με αφορμή την πανδημία. Ο στόχος ήταν να μειωθούν οι επαφές με τα χρήματα και τα μηχανήματα POS που ζητούσαν το PIN.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το συγκεκριμένο μέτρο απέδωσε και έτσι θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μέχρι τότε θα μπορούμε να πληρώνουμε με κάρτα και μόνο όταν φτάνουμε το όριο των 50 ευρώ θα πρέπει να βάλουμε ξανά το PIN μας.

«Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, μπορούν να πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος όπου διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη και να ζητείται η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS, από τον κάτοχο της κάρτας. Σε κάθε περίπτωση, οι συναλλασσόμενοι πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο έχουν κάνει και άλλες χώρες. Δείτε μερικά παραδείγματα:

Τουρκία: Από 120 λίρες σε 250 λίρες.

Ιρλανδία: Από 30 ευρώ σε 50 ευρώ.

Πορτογαλία: Από 25 ευρώ σε 50 ευρώ.

Πολωνία: Από 50 ζλότι σε 100 ζλότι και

Ηνωμένο Βασίλειο: Από 30 λίρες σε 45 λίρες

  • Μάλτα: Από 20 ευρώ σε 50 ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΑ