Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στηρίζει την εισαγωγή ψηφιακού ευρώ

NEWSROOM
ευρώ σήμα ψηφιακό
Shutterstock: Maksim Kabakou

Την εισαγωγή «ψηφιακού ευρώ» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, υποστηρίζοντας ότι θα φέρει «μεγάλο άλμα στην καινοτομία» και στην ανάπτυξη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Λίντνερ τονίζει ότι «θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ για ένα μεγάλο άλμα στην καινοτομία, καθώς τα ψηφιακά μετρητά μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για την οικονομία».

Απαντώντας σε ερωτήματα χρηστών του Twitter, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι «τα ψηφιακά μετρητά θα γίνουν ευρέως αποδεκτά ως συμπλήρωμα ή ισοδύναμο υποκατάστατο των νομισμάτων μόνο εφόσον προστατεύεται το απόρρητο, χωρίς δηλαδή την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων και στοιχείων των καθημερινών συναλλαγών». Σημείωσε ακόμη ότι στόχος του είναι η καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, «όχι όμως με γενική καχυποψία σε ευρεία βάση», ενώ σε ό,τι αφορά τη χρήση του ψηφιακού ευρώ, προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναπτύξουν ιδέες «που σήμερα δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε». Δε γίνεται πάντως λόγος για κατάργηση των μετρητών, διευκρίνισε ο Κρίστιαν Λίντνερ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι είναι άγνωστο εάν τα μετρητά τελικά θα αντέξουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ