Ευρωζώνη: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο με +1,4%

NEWSROOM
Η Βουλή των Ελλήνων
Η Βουλή των Ελλήνων/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Αμετάβλητο παρέμεινε το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, στο δ' τρίμηνο του 2022, με την Ελλάδα να καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση (+1,4%) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Ειδικότερα, το δ' τρίμηνο, το εποχιακά προσαρμοσμένο ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό στη ζώνη του ευρώ και υποχώρησε οριακά 0,1% στην Ε.Ε. σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Σημειώνεται ότι το γ' τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 0,4% και στις δύο ζώνες.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,8% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,7% στην Ε.Ε. το δ' τρίμηνο του 2022, μετά από +2,4% και +2,6% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο.

Για το 2022 συνολικά, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,5% τόσο στη ζώνη του ευρώ, όσο και στην Ε.Ε. μετά από ανάπτυξη 5,3% και 5,4% αντίστοιχα το 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας η Ελλάδα εμφάνισε την υψηλότερη αύξηση του ΑΕΠ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, με +1,4% και ακολούθησαν Μάλτα (+1,2%) και Κύπρος (+1,1%). Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν σε Πολωνία (-2,4%), Εσθονία (-1,6%) και Φινλανδία (-0,6%).

eurostat
ΣΧΕΤΙΚΑ