Λουρή: Προσβλέπουμε στη συμβολή της CEB για ανάπτυξη της οικονομίας

NEWSROOM
Η υπουργός Ανάπτυξης και Επενδυσεων, Ελένη Λούρη-Φωτογραφία Γ. Κονταρίνης/Eurokinissi
Η υπουργός Ανάπτυξης και Επενδυσεων, Ελένη Λούρη-Φωτογραφία Γ. Κονταρίνης/Eurokinissi

«Περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ για νέα χρηματοδότηση στους τομείς τής πολιτικής προστασίας, της υγείας, της διαχείρισης φυσικών πόρων και των ΜΜΕ, εγκρίθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια από την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκ των οποίων τα 272 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εκταμιευθεί. Και αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή».

Αυτό σημείωσε η υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ελένη Λουρή-Δενδρινού χαιρετίζοντας την 56η Ετήσια Σύνοδο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe Development Bank-CEB) και προσέθεσε ότι η Τράπεζα, ανέκαθεν, υπήρξε ισχυρός σύμμαχος των ελληνικών προσπαθειών.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση της Ελλάδας με την Τράπεζα. Χάρη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και με τη συμβολή των εκπροσώπων της Τράπεζας, ολοκληρώθηκε μια μακρά περίοδος αδράνειας στη δανειοδοτική δραστηριότητα του ιδρύματος αυτού στην Ελλάδα. Μια σειρά από νέα και σημαντικά έργα μπόρεσαν να αναδειχθούν και να χρηματοδοτηθούν» είπε η κυρία Λούρη.

Η υπουργός υπογράμμισε, επιπλέον, ότι η ελληνική οικονομία, που αναδύεται δυναμικά από την εποχή της κρίσης, προσβλέπει στη συμβολή της Τράπεζας για τις αναπτυξιακές της προοπτικές, όχι μόνο ως πηγή αξιόπιστης και χαμηλού κόστους χρηματοδότησης, αλλά, κυρίως, ως πηγή πολύτιμης τεχνογνωσίας, ιδίως σε τομείς όπου η CEB έχει μακρά παρουσία και στην Ελλάδα έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, όπως η μικροχρηματοδότηση (microfinance) και η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ