Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Θετικό μήνυμα για την οικονομία η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης

NEWSROOM
H πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου,
H πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου,

«Η νέα κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την καθαρή εντολή των πολιτών, για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, να αντιμετωπίσει αδυναμίες και προβλήματα που παραμένουν στο κράτος και την οικονομία και να οδηγήσει τη χώρα σε έναν νέο, ενάρετο κύκλο ανάπτυξης».

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή της για το αποτέλεσμα των εκλογών η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου.

Πιο αναλυτικά η πρόεδρος αναφέρει: «Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ανέδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ορίζοντα τετραετίας. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνει τις προσδοκίες των πολιτών και των επιχειρήσεων για αποτελεσματική και αποφασιστική διακυβέρνηση, προκειμένου να συνεχιστούν τα βήματα προόδου που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα είναι η ώρα να διασφαλιστεί η θετική δυναμική που οικοδομήθηκε στην ελληνική οικονομία και να δημιουργηθούν όροι για ισχυρή, βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη μείωση των ανισοτήτων και πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη.

Σε αυτή την προσπάθεια, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η άσκηση συνεπούς και υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η κινητοποίηση νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας και η συνέχεια στη μείωση των φόρων, με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Η νέα κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την καθαρή εντολή των πολιτών, για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, να αντιμετωπίσει αδυναμίες και προβλήματα που παραμένουν στο κράτος και την οικονομία και να οδηγήσει τη χώρα σε έναν νέο, ενάρετο κύκλο ανάπτυξης.

Με σταθερότητα, με κοινό όραμα και πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων της, η Ελλάδα μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα

ΣΧΕΤΙΚΑ