Σε εξέλιξη οι συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ

NEWSROOM
Συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη- Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη- Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, που συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο, έφτασε στις 9:55 στο Διοικητήριο, όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, και η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ και Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των συναντήσεων θα παρουσιαστούν στοιχεία για την πρόοδο των έργων το διάστημα που μεσολάβησε από την περσινή ανάλογη σύσκεψη, ενώ ο πρωθυπουργός θα ακούσει αιτήματα και προτάσεις από εκπροσώπους φορέων. Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε δηλώσεις.


Το οικονομικό πακέτο μέτρων στη ΔΕΘ
Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πακέτο της ΔΕΘ το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, εκτιμάται ότι θα εμπεριέχει μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και νέες παρεμβάσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τους πιο ευάλωτους πολίτες. Σε αυτά περιλαμβάνεται η επέκταση του Market Pass έως το τέλος του έτους, παρέμβαση στο επίδομα θέρμανσης με τη διεύρυνση των δικαιούχων, έκτακτη ενίσχυση για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς και παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, μεταφορές, εστίαση και πολιτισμό.


Επιπλέον ενίσχυση, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να δοθεί στους πυροσβέστες, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα όλο το καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ