Το «ευχαριστώ» της Λαγκάρντ στον Στουρνάρα -Δείπνο παρουσία Μητσοτάκη το απόγευμα

NEWSROOM
Η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γιάννης Στουρνάρας
Η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γιάννης Στουρνάρας

Στην Αθήνα βρίσκεται η Κριστίν Λαγκάρντ με αφορμή την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ σήμερα και αύριο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στη χώρα μας με τις συνθήκες να είναι εντελώς διαφορετικές από την εποχή που ερχόταν στην Ελλάδα ως γενική διευθύντρια του ΔΝΤ την περίοδο των μνημονίων.

Η κ. Λαγκάρντ πέρασε το πρώτο της βράδυ στην Αθήνα με έναν χαλαρό περίπατο στο κέντρο, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να απολαύσει την ελληνική κουζίνα στο εστιατόριο «ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας».

Σε άριστο κλίμα έγινε η υποδοχή της στην Τράπεζα της Ελλάδας από τον Γιάννη Στουρνάρα το μεσημέρι της Τρίτης, Λίγη ώρα αργότερα συνεδρίασε η 6μελής Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου.

Το ίδιο βράδυ ακολούθησε ένα κοκτέιλ υποδοχής, εκτός του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδας. Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει με τον δικό της τρόπο τον Γιάννη Στουρνάρα για την θερμή υποδοχή στην Αθήνα.

«Efcharistó Yannis Stournaras and @BankofGreece for the warm welcome to Athens!», έγραψε στο X.

Σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 19:00 είναι προγραμματισμένο το δείπνο που θα παραθέσει ο Γιάννης Στουρνάρας στην κ. Λαγκάρντ, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας , Κωστή Χατζηδάκη.

Μάλιστα, οι πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την εικόνα της ελληνικής οικονομίας καθώς δεν έχει συχνά την δυνατότητα να μιλήσει τόσο άμεσα με Κεντρικούς Τραπεζίτες της Ευρωζώνης. Το τάιμινγκ θεωρείται ιδανικό καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες η χώρα μας εξασφάλισε την επενδυτική βαθμίδα από τη Standard & Poor’s.

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να περάσει τα μηνύματά της στην Ελλάδα μέσω του Τύπου, με την ευκαιρία της παρουσίας της στη χώρα μας. Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Τράπεζα της Ελλάδας και ο Λουίς Ντε Γκίντος (αντιπρόεδρος ΕΚΤ) και ο κ. Στουρνάρας θα εξηγήσουν τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική, που θα έχει λάβει προηγουμένως το διοικητικό της συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ