Ενδιαφέρον για επενδύσεις από Ισπανία διατυπώθηκε σε εκδήλωση του Enterprise Greece

NEWSROOM
Ενδιαφέρον για επενδύσεις από Ισπανία διατυπώθηκε σε εκδήλωση του Enterprise Greece

Ημερίδα με στόχο την προσέλκυση ισπανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, διοργάνωσαν από κοινού, πρόσφατα, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και το Γραφείο ΟΕΥ Πρεσβείας Μαδρίτης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαδρίτης και το Ισπανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η ημερίδα διοργανώθηκε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαδρίτης (Cámara Madrid) παρουσία 70 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι σημαντικών ισπανικών επιχειρηματικών ομίλων αλλά και θεσμικών φορέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, θετικές αναφορές στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας αλλά και στον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η Enterprise Greece ως "one-stop-shop" των ελληνικών κρατικών φορέων, έκαναν οι εκπρόσωποι δύο ισπανικών ομίλων με επιτυχή επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Λουίς Πίκας 'Ασμαρατς, διευθυντή Επενδύσεων του ομίλου Hotel Investment Partners (με επενδύσεις στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο) και τον Κάρλος Πινιάρ Σελεστίνο, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Elmya S.A. (με επενδύσεις σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ στην Ελλάδα).

Την εκδήλωση άνοιξε η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύα Σεράνο, ενώ ακολούθησε μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του Έλληνα Πρέσβη, Ηλία Φωτόπουλου και σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ισπανο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Ανδρέα Παππά. Στη συνέχεια ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' και Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης, Παντελής Γκάσιος, έκανε παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας, των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, καθώς και των προοπτικών περαιτέρω ενδυνάμωσής τους.

Εκ μέρους της Enterprise Greece, η διευθύντρια Προσέλκυσης Επενδύσεων σε Τουρισμό, Ακίνητα και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Χίλντα Αλυσανδράτου και ο διευθυντής Προσέλκυσης Επενδύσεων σε Ενέργεια, Περιβάλλον και Υπηρεσίες, Νίκος Στάμου, παρουσίασαν τις επενδυτικές ευκαιρίες που εμφανίζει η Ελλάδα σε τουριστικές υποδομές, αλλά και στη μεγάλη ροή επενδύσεων που υπάρχει στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ενεργειακών υποδομών και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Το λόγο τέλος πήρε ο διευθυντής της Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Σέργης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο ΣΔΙΤ και στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα σε έργα με σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και κυρίως έργα υποδομών.

Μετά τις παρουσιάσεις, οι εκπρόσωποι επτά ισπανικών επιχειρηματικών ομίλων/ φορέων, συμμετείχαν σε επαφές δικτύωσης με τους εκπροσώπους της Enterprise Greece, του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ