Εξάρχου από Capital Link: Η καλύτερη συγκυρία για την ελληνική οικονομία των τελευταίων 50 ετών

NEWSROOM
exarxou-capital-link
Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου (δεξιά στη φωτό)

H Intrakat προετοιμάζεται ήδη από τώρα για την επόμενη ημέρα της αγοράς.

Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και οι ευκαιρίες του κατασκευαστικού κλάδου θα έχουν μειωθεί, στοχεύοντας σε μεγαλύτερες επενδύσεις στην αγορά της Ρουμανίας, στην εξασφάλιση περαιτέρω συμβάσεων με τις μεθόδους των ΣΔΙΤ και των Παραχωρήσεων και στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ ώστε να διασφαλιστούν νέες πηγές εσόδων για το μέλλον.

Αυτό επισήμανε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, μιλώντας από το 25o Invest in Greece Forum που συνδιοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη από την Capital Link και το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα τις διεθνείς επενδύσεις στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, οι Άλεξ Φωτακίδης (CVC), Νίκος Σταθόπουλος (BC Partners), Κώστας Παπαμαντέλλος (RWE) και Δημήτρης Αθανασόπουλος (Axia Ventures), υπό τον συντονισμό του Πάνου Κατσάμπα (Reed Smith).

Ο κ. Εξάρχου εξήγησε ότι η εταιρεία θα επιδιώξει τη συμμετοχή της σε σημαντικό αριθμό έργων του Ταμείου Ανάπτυξης, αναμένοντας αύξηση του ανεκτέλεστου κατά 1 δισ. ευρώ με 1,5 δισ. ευρώ το 2024, και το οποίο συνδυαστικά με το υφιστάμενο αναμένεται να περάσει τα 6 δισ. ευρώ. Επίσης, στοχεύει στον διπλασιασμό του ανεκτέλεστου στη Ρουμανία, καθώς και στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ. «Μιλάμε με στρατηγικούς εταίρους για τις ΑΠΕ και ελπίζουμε να φτάσουμε σε συμφωνία μαζί τους το επόμενο διάστημα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό θέμα, διότι θα μας ανοίξει τον δρόμο ώστε να εξασφαλίσουμε κερδοφόρες δραστηριότητες για την επόμενη μέρα του κατασκευαστικού κλάδου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των έργων και το αντικείμενο της αγοράς θα είναι μειωμένο» τόνισε.

Ο επικεφαλής της Intrakat στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο που θα έχουν οι ΑΠΕ στην ανάπτυξη της Intrakat, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ήταν το χαρτοφυλάκιο αυτό που είχε προσελκύσει αρχικά το ενδιαφέρον της Winex Investments, όταν η τελευταία διερευνούσε να επενδύσει στον κατασκευαστικό όμιλο. Και υπογράμμισε ότι ενάμιση χρόνο μετά από αυτή την επένδυση -και μετά την εξαγορά της Άκτωρ-, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ, το ανεκτέλεστο τα 5 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να επιτευχθεί κύκλος εργασιών ύψους 1 δισ. ευρώ, στοιχεία δηλαδή που τοποθετούν την Intrakat στον κατάλογο των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ