ΤτΕ: Συνάντηση Στουρνάρα με τους προέδρους των ευρωπαϊκών θεσμών SRB και SSM

NEWSROOM
ΤτΕ: Συνάντηση Στουρνάρα με τους προέδρους των ευρωπαϊκών θεσμών SRB και SSM
Η επικεφαλής του SSM Claudia Buch, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του SRB Dominique Laboureix

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιούν την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM), συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB) Dominique Laboureix.

Οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών θεσμών συναντήθηκαν σήμερα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και στελέχη της Διοίκησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Τράπεζα της Ελλάδος οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών θα συναντηθούν επίσης και με εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Θα έχουν επίσης επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, καθώς και θέματα εποπτικού ενδιαφέροντος και συνεργασίας των δύο ευρωπαϊκών θεσμών με την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ