Σκρέκας: Η Ελλάδα στηρίζει την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας

NEWSROOM
skrekas-oukrania3.jpg

Στη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας στο Βερολίνο συμμετείχε ο υπουργός Ανάπτυξης

Την συμβολή της Ελλάδας στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, κυρίως με την αξιοποίηση κρίσιμων υποδομών στις μεταφορές και στην ενέργεια, ανέδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Βερολίνο.

«Η Διάσκεψη έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για να τονίσει ότι η ανασυγκρότηση της Ουκρανίας πρέπει να συμβεί με τρόπο συγκροτημένο και αποτελεσματικό. Η Ελλάδα με τους εταίρους και τους συμμάχους της στηρίζουν σταθερά την κοινή προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας σε κρίσιμους τομείς, όπως οι μεταφορές, οι κατασκευές, οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στους τομείς έρευνας και καινοτομίας, καθώς και στον νοσοκομειακό και φαρμακευτικό τομέα», δήλωσε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε ότι «είναι κρίσιμη η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας και του ελληνόκτητου στόλου στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, καθώς επίσης και η αξιοποίηση κρίσιμων υποδομών της χώρας μας στις μεταφορές και στην ενέργεια».

Παράλληλα στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, Τζέφρι Πάιατ. Επίσης, πραγματοποίησε συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία και συμμετέχουν στη Διάσκεψη.

Όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων, από 60 χώρες. Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν νωρίτερα σήμερα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως διευκρίνισε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν πρόκειται για διάσκεψη χορηγών για την συλλογή χρημάτων, αλλά για την δικτύωση των σχετικών παικτών από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τους διεθνείς οργανισμούς, με στόχο να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες για την προώθηση των επιχειρήσεων και την εκπαίδευση εξειδικευμένων εργαζόμενων.

ΣΧΕΤΙΚΑ