fbpxΑνοιχτή πρόσκληση ΕΒΕΠ στους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών | Economistas.gr
Skip to main content

Ανοιχτή πρόσκληση ΕΒΕΠ στους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών

Ανοιχτή πρόσκληση ΕΒΕΠ στους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών

Ανοικτή πρόσκληση προς τους υποψήφιους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής και τους επικεφαλής συνδυασμών για την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να δώσουν το «παρών» στις επόμενες τακτικές Συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου, απέστειλε ο Πρόεδρος, κ. Βασίλης Κορκίδης, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. Στόχος είναι να συζητηθούν οι σχεδιασμοί τους, τα προβλήματα και οι τρόποι επίλυσης για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών ευθύνης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Αναλυτικά το μήνυμα

"Είναι γεγονός ότι οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά, αλλά όχι άλυτα προβλήματα. Το όραμα των Επιμελητηρίων και όλων των παραγωγικών φορέων είναι να συμβάλλουμε στην κοινωνική αναβάθμιση των πόλεων, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, του εμπορίου, της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, των υπηρεσιών, καθώς και στη στήριξη της μικρομεσαίας τάξης, στην προστασία και έμπρακτη αλληλεγγύη για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. 

Αντίστοιχα, η τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές και πρέπει να δώσει ευκαιρίες και προοπτικές στους νέους ανθρώπους να μείνουν στον τόπο τους. Κατά την άποψή μας, η περιφερειακή ενότητα του Πειραιά, των Νησιών και της Δυτικής Αττικής έχουν μεγάλες ανάγκες και εκεί θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα την επόμενη τετραετία. Έχουμε την πεποίθηση ότι, η περιοχή του λιμανιού του Πειραιά είναι ήδη ελκυστική σε επενδύσεις, ενώ και η Δυτική Αττική θα είναι σύντομα στο επίκεντρο επιχειρηματικών επενδύσεων ειδικά στον κλάδο των Logistics. Για να πραγματοποιηθούν όμως όλα αυτά, δεν πρέπει να σταθούμε στο χθες και το σήμερα, αλλά να επικεντρωθούμε στη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αύριο ο καθένας από τη θέση ευθύνης του. Οφείλουμε μάλιστα θεσμικά οι Πρόεδροι και οι Διοικήσεις όλων των φορέων, να διατηρούμε μία ειλικρινή και αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους των περιοχών ευθύνης μας.

Αναφορικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στο Ε.Β.Ε.Π. θεωρούμε ότι, κανείς υποψήφιος δεν έχει την "πολυτέλεια” να στηρίξει την εκλογή του σε υποσχέσεις, αλλά σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο πράξεων, που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα διαχείρισης της κάθε πόλης για την προσεχή περίοδο πρέπει να καταρτιστεί μαζί με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, αλλά και να καθοριστεί ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης παλαιών και νέων σχεδίων, χωρίς όμως παρεκκλίσεις και καθυστερήσεις.

Με την απλή αναλογική, αφενός απαιτείται συναίνεση και συνεννόηση την επόμενη ημέρα των εκλογών και αφετέρου δεν περισσεύει κανείς. Έτσι λοιπόν, μετά και την εφαρμογή του αινιγματικού "Κλεισθένη”, απαιτείται να υιοθετηθεί ένα νέο πιο συλλογικό και κοινά αποδεκτό μοντέλο αυτοδιοίκησης. Πιστεύω ότι, υπάρχει η βούληση μετά τις εκλογές να ενωθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις κάθε πόλης, οι άνθρωποι του επιχειρείν και όλοι οι δημότες, χωρίς κανενός είδους διάκριση κομματική, ιδεολογική και προσωπική. Αυτός είναι, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι πολίτες, χωρίς βεβαίως κανείς να χρειάζεται να κρύψει τον πολιτικό χώρο που προτιμά και πιστεύει. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η σύνθεση του κάθε δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου που θα προκύψει από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2019, θα πρέπει να διαθέτει τη γνώση, την εμπειρία αλλά και τη διάθεση για σκληρή δουλειά, ώστε να αναπτυχθούν όλες οι περιοχές όπως τις οραματίζονται οι κάτοικοί τους.

Στη διαδρομή του Επιμελητηριακού θεσμού, έχουμε μάθει να συνθέτουμε, γι’ αυτό σας βεβαιώνουμε από τη θέση ευθύνης μας, ότι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στις επιχειρήσεις μέλη μας. 

Ως εκ τούτου, με τη θεσμική μας ιδιότητα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, προσκαλεί στις επόμενες συνεδριάσεις του, αλλά ακόμα και σε μία ημερίδα, όλους τους επικεφαλής να έρθουν να συζητήσουμε, να ακούσουμε το όραμα και το πρόγραμμα τους για τον Δήμο Πειραιά, τους όμορους Δήμους, την Περιφέρεια Αττικής και τις περιφερειακές ενότητες του Πειραιά, των Νήσων και της Δυτικής Αττικής.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους από όλες τις παρατάξεις. Ελπίζουμε, μάλιστα, αυτή τη φορά, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις του 2019, να μην εκλεγούν μόνο οι πρόθυμοι, αλλά να επικρατήσουν οι πλέον άξιοι και ικανοί υποψήφιοι κάθε συνδυασμού. Προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε όσους μας στηρίζουν".

"Κυρίες και κύριοι, υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα χαρούμε να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση μας για ένα εποικοδομητικό διάλογο" καταλήγει ο κ. Β. Κορκίδης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΒΕΠ: Υπέρ ενός «Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου»
ΕΒΕΠ: Υπέρ ενός «Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου»
Υπέρ ενός Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου Ασφάλισης για τον ιδιωτικό τομέα τάσσεται ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.
ΕΒΕΠ: Υπέρ ενός «Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου»
ΕΒΕΠ: Ποιες είναι οι 11 φορολογικές αλλαγές
ΕΒΕΠ: Ποιες είναι οι 11 φορολογικές αλλαγές
Τις έντεκα αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία που έχει στην ατζέντα της για τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες.
ΕΒΕΠ: Ποιες είναι οι 11 φορολογικές αλλαγές
Κορκίδης: Το πρόβλημα βιωσιμότητας των ΜμΕ πρέπει να αντιμετωπισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Κορκίδης: Το πρόβλημα βιωσιμότητας των ΜμΕ πρέπει να αντιμετωπισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο
«Τα στοιχεία του Ευρωβαρομέτρου των ΜμΕ και οι μελλοντικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν πως το πρόβλημα της βιωσιμότητας των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και ο φόβος έκρηξης λουκέτων και ανεργίας δεν είναι ελληνικό θέμα, αλλά πανευρωπαϊκό ζήτημα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο». Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης με αφορμή το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος για τις ΜμΕ.
Κορκίδης: Το πρόβλημα βιωσιμότητας των ΜμΕ πρέπει να αντιμετωπισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Έρχεται νέο πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις
Έρχεται νέο πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις
Σύντομα θα υπάρξει ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις, είπαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, οι οποίοι συμμετείχαν στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.
Έρχεται νέο πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις
Θετικό ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών επιχειρήσεων το Α’ τρίμηνο του έτους στο ΓΕΜΗ του ΕΒΕΠ
Θετικό ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών επιχειρήσεων το Α’ τρίμηνο του έτους στο ΓΕΜΗ του ΕΒΕΠ
Θετικά ήταν τα στοιχεία εγγραφών-διαγραφών, του πρώτου τριμήνου του 2021 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.
Θετικό ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών επιχειρήσεων το Α’ τρίμηνο του έτους στο ΓΕΜΗ του ΕΒΕΠ