Skip to main content

Γεροβασίλη: Σαν λάστιχο ο δημόσιος λόγος της ΝΔ

Γεροβασίλη: Σαν λάστιχο ο δημόσιος λόγος της ΝΔ
Φωτό: INTIME

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι κρίσιµη για το µέλλον της Ευρώπης. Το αποτέλεσµα της κάλπης θα είναι η απάντηση σε όσους πολιτεύονται µε όπλο τον φόβο», αναφέρει σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής», η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη εμφανίζεται αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει. Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «είναι µονίµως τσακωµένος µε την πραγµατικότητα» και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο δημόσιος λόγος της «είναι σαν λάστιχο». «Από τη µία µάς κατηγορεί ότι κάνουµε ό,τι θέλουν το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, ενώ από την άλλη ότι προωθούµε μοντέλο Βενεζουέλας», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το προοδευτικό πρόσηµο του ελληνικού λαού δεν θα αφήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη τις δυνάµεις που ενθυλακώνουν, στρέφονται και εκφράζουν συντηρητικές και ακροδεξιές αντιλήψεις να «πάρουν κεφάλι». Οι πολίτες θα συνεκτιµήσουν την ώρα της ψήφου ότι αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα µνηµόνια, εργάζεται για τους πολλούς, έφερε την οικονοµική ανάκαµψη και διαµορφώνει ένα θετικό κοινωνικό ισοζύγιο», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων.

«Από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της Ν∆, βλέπουµε δηµοσκοπήσεις που λειτουργούν ως εργαλεία διαµόρφωσης και όχι καταγραφής της κοινής γνώµης. Και αυτό για να στηθεί ένα σκηνικό παράστασης νίκης. Σκηνικό που δεν στηρίζεται σε πραγµατικά δεδοµένα, αλλά στην επιθυµία», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη ενώ επικαλείται την αναντιστοιχία των δηµοσκοπικών προβλέψεων και της κάλπης στις εκλογές «τόσο του Γενάρη του '15 όσο και του δηµοψηφίσµατος και του Σεπτέµβρη του '15».

Μάλιστα, αποδίδει στον κ. Μητσοτάκη «µαντική κακών ειδήσεων, που ποτέ βεβαίως δεν επιβεβαιώνονται».

«Ως υπουργός ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης στην κυβέρνηση Σαµαρά, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο υπουργός των απολύσεων και του συστήµατος αξιολόγησης των δηµοσίων υπαλλήλων µε προαποφασισµένα τα ποσοστά βαθµολόγησης. Ενός συστήµατος που εκ των προτέρων έκρινε ως ακατάλληλο το 15% των υπαλλήλων, φτιάχνοντας έτσι µια «δεξαµενή» απολύσεων και τώρα υπόσχεται την επαναφορά του κανόνα «1 προς 5» του πρώτου µνηµονίου -µία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Αντίστοιχα χρησιµοποιεί και τα ζητήµατα της ασφάλειας. Επιλέγει και προσπαθεί να σπείρει τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες, παρόλο που τα στοιχεία τον διαψεύδουν συνεχώς. Είναι επιλογή του να θέλει τους πολίτες φοβισµένους, προκειµένου να επιβάλει σκληρές πολιτικές στην απίθανη περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, αλλά και να ξεπλένει την ακροδεξιά, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ασκεί έντονη κριτική και στο ΚΙΝΑΛ το οποίο κατηγορεί για «ταύτιση» µε «τις θέσεις που εκφράζει η Ν∆ των κυρίων Μητσοτάκη και Γεωργιάδη».

«Δεν περιποιεί τιµή για τις ιδεολογικές ρίζες και τη διαδροµή του συγκεκριµένου πολιτικού φορέα, που έχει κάνει στρατηγική του επιλογή την ήττα της Αριστεράς και όχι των συντηρητικών δυνάµεων. Το ΚΙΝΑΛ διαστρέφει την πραγματικότητα προκειµένου να χωρέσει σε αυτή», τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραίτηση Παπακώστα λόγω απειλών - Δεν έγινε δεκτή
Παραίτηση Παπακώστα λόγω απειλών - Δεν έγινε δεκτή
Την παραίτησή της στον Αλέξη Τσίπρα υπέβαλε προχθές σύμφωνα με πληροφορίες η Κατερίνα Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, λόγω των απειλών που δέχθηκε.
Παραίτηση Παπακώστα λόγω απειλών - Δεν έγινε δεκτή
Ν.Δ.: Συνεχίζεται η ανοχή στον Ρουβίκωνα
Ν.Δ.: Συνεχίζεται η ανοχή στον Ρουβίκωνα
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξακολουθεί να ανέχεται τη δράση της ομάδας «Ρουβίκωνας» αναφέρει ο τομεάρχης της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ν.Δ.: Συνεχίζεται η ανοχή στον Ρουβίκωνα
Τι φέρνει η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη
Τι φέρνει η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη
Αν υπάρχει μία φράση που σφράγισε την μέχρι τώρα συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, αλλά και το κλίμα που επικράτησε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αυτή είναι μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχική του ομιλία το Σάββατο το βράδυ.
Τι φέρνει η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη
Τα νέα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση
Τα νέα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση
Το στίγμα της τριήμερης διαδικασίας έδωσαν οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο το μήνυμα ήταν ότι «αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και όχι η αντιπολίτευση».
Τα νέα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση
Κ. Καραμανλής: Κανένα δεδικασμένο για τα διόδια
Κ. Καραμανλής: Κανένα δεδικασμένο για τα διόδια
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης δήλωσε πως «Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον όλων, όχι των λίγων».
Κ. Καραμανλής: Κανένα δεδικασμένο για τα διόδια