Στη Βουλή η Α. Ζαΐρη για την υπόθεση Πετσίτη

NEWSROOM
Στη Βουλή η Α. Ζαΐρη για την υπόθεση Πετσίτη
Φωτο: Eurokinissi

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε σήμερα πως συναινεί να προσέλθει στη Βουλή και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Αννα Ζαΐρη-Αρκουλή, επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, του στενού συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, εκ μέρους της κυβέρνησης, δήλωσε επίσης ότι συναινεί να προσέλθει στη Βουλή, μαζί με την κυρία Ζαΐρη, και ο υπάλληλος της Αρχής για το ξέπλυμα που απομακρύνθηκε από την υπόθεση Μανώλη Πατσίτη όταν ανακάλυψε την προσπάθεια κουκουλώματος και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Η ΝΔ είχε ζητήσει να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η πρόεδρος της Αρχής, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπήρξε καθυστέρηση εκ μέρους της Αρχής να παραδώσει τα πορίσματά της για σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η υπόθεση τής Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), τις σχέσεις της ΔΕΠΑ με την εταιρεία ELFE και τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη. Πάντως, η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι το αίτημα της ΝΔ θα γίνει αποδεκτό, και αυτή την πρακτική θα ακολουθήσει για κάθε αίτημα που θα υποβάλλεται μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, για να μην μένει τίποτα αναπάντητο και να μην διευκολύνονται οι δυνάμεις που επιδιώκουν να αποκομίσουν υπεραξία από fake news.

Εν τω μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία ζητεί εξηγήσεις μετά τις αποκαλύψεις ότι o Μαν. Πετσίτης συνέχιζε να έχει στενές επαφές με τον πρωθυπουργό τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη.

«Για μία ακόμη φορά ο κ. Παππάς λέει ψέματα: Στην αρχή μας είπε ότι ο κ. Πετσίτης δεν είχε καμία σχέση μαζί του μετά το 2015. Χθες, ότι έφυγε το 2016, αναγνωρίζοντας ότι ήταν στο Μαξίμου έως το 2015. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι εκπροσωπούσε παράλληλα το γραφείο Αρτεμίου ήδη από το 2014», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου και πρόσθεσε: «Και όλα αυτά ενώ ο κ. Κιτσάκος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ομολογήσει ότι έχει δει τον κ. Πετσίτη στο Μαξίμου και μετά το 2016. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται: ποια ήταν η δουλειά του κ. Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά;».

Ακολούθως, στην αντεπίθεση πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζάνακόπουλος, λέγοντας ότι για την κυβέρνηση είναι ένα ανύπαρκτο θέμα που η ΝΔ αναπαράγει ως fake news προκειμένου να κρύψει το θέμα με τα δάνεια των 200 εκατομμυρίων πήρε και δεν αποπληρώνει.

«Βγάζει μάτι ο λόγος γιατί από την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπαράγονται ή ενορχηστρώνονται τα fake news που παρουσιάζονται καθημερινά σε δελτία ειδήσεων και ιστοσελίδες γύρω από τον κ.Πετσίτη. Ολα αυτά εντάσσονται στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο προκειμένου να επιστρέψει στην εξουσία το παλιό πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και προσέθεσε:

«Ξέρετε γιατί ξαναφέρατε ένα θέμα ανύπαρκτο για την ελληνική κυβέρνηση στην ημερήσια διάταξη και στην ατζέντα των πολιτικών αιτήσεων; Θέλετε να δημιουργήσετε ένα πολιτικό αντιπερισπασμό σε σχέση με μια πολιτική εξέλιξη της προηγούμενης εβδομάδας. Δηλαδή για τις παραγγελίες διώξεων όσον αφορά τα δάνεια των κομμάτων. Για τα 200 εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα που πήρατε ως Νέα Δημοκρατία».

ΣΧΕΤΙΚΑ