Μητσοτάκης: Αν θέλετε ντιμπέιτ, προκηρύξτε εκλογές
Αντεπίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής με αιχμές τον κ. Πολάκη, τις διακοπές του με το κότερο Παναγόπουλου και τη στάση της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές στο Μάτι, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να κηρύξει εδώ και τώρα εκλογές.
«Κ. Τσίπρα ακούγοντας σας με προσοχή κατάλαβα γιατί δεν θέλατε ποτέ να γίνει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη. Αφορά τη συμπεριφορά του. Το ήθος και υφος της εξουσίας που αποπνέει. Ταυτίζεστε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας κ. Τσίπρα. Εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο, προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε», ανέφερε.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τον κάλεσε να προκηρύξει εκλογές και άφησε σαφές αιχμές για τη στάση του λέγοντας ότι «από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα, και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων "θα" της νέας δημαγωγίας. Τα τελευταία τυράκια πριν τη φάκα των εκλογών που δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες».
Αναφερόμενος στο ηθικό πλεονέκτημα που προβάλλει η κυβέρνηση σημείωσε ότι «βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου». «Κάποτε σας φώναζαν «νάτος νάτος ο πρωθυπουργός», τώρα θα σας φωνάζουν «νάτος νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος», διαμήνυσε στον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι από την «αριστερά των καταλήψεων», μεταλλάχτηκε σε «αριστερά του κότερου».
«Μάλλον δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη. Σήμερα, όμως όσα ψέματα κι αν ήρθατε να πείτε πάλι εδώ, τα ψέματα τελείωσαν. Με τη συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «μπορεί να μετατρέψατε την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, εκβιάζοντας τους βουλευτές σας και όλους εκείνους που είχαν το θάρρος να διαφοροποιηθούν. Τους λέτε: Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος». Αυτό τους λέτε».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η σύνδεση του με τον υπουργό «δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές σας διακοπές στις παραλίες των Σφακίων τις εποχές της ανεμελιάς και της ομπρέλας στην παραλία. Είναι κάτι παραπάνω. Υπάρχει λόγος. Ο Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματος σας. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των διαλυμένων νοσοκομείων και των κομματικών ρουσφετιών».