Ο Αλ. Τσίπρας υπόσχεται 14η σύνταξη τα Χριστούγεννα

NEWSROOM
Ο Αλ. Τσίπρας υπόσχεται 14η σύνταξη τα Χριστούγεννα
Φωτο: ΙΝΤΙΜΕ

Μια ανάσα πριν από τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 και στον Βασίλη Σκουρή ο κ. Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «Τώρα που βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμήσαμε ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα που αφορούν συντάξεις και μειώσεις φόρων»

«Το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν ασχολούμαστε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της αντιπολίτευσης. Είναι κομμάτι του δικού μας σχεδιασμού. Δεν υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι δεν θα ψηφίσουμε τη διατήρηση του αφορολόγητου», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια δήλωσε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα. «Προσωπική εκτίμηση είναι ότι τα μέτρα που ανακοινώσαμε και εφαρμόζονται ήδη θα δημιουργήσουν ακόμα καλύτερες προοπτικές», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν είναι παροχές όπως τις ονομάζουν αλλά μέτρα κοινωνικής στήριξης».

Απαντώντας στην ερώτηση για τις κρατήσεις στη 13η σύνταξη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Εχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη. Ετσι ήταν και πριν την καταργήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

ΣΧΕΤΙΚΑ