fbpxNovartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα -Ζητά δίωξη για τον Λοβέρδο η εισαγγελέας | Economistas.gr
Skip to main content

Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα -Ζητά δίωξη για τον Λοβέρδο η εισαγγελέας

Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα -Ζητά δίωξη για τον Λοβέρδο η εισαγγελέας

Στο αρχείο τέθηκε το σκέλος της έρευνας των Εισαγγελέων Διαφθοράς για τη Novartis όσον αφορά τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα την ίδια στιγμή που ζητείται η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία.

Με δύο διαφορετικές ενέργειες της η Εισαγγελία Διαφθοράς ολοκληρώνει τα τμήματα της έρευνας της που αφορούν τους δύο πρώην υπουργούς που ελέγχθηκαν για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έκλεισαν ήδη το σκέλος της έρευνας που αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την εμπλοκή του, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού, στην υπόθεση της Novartis. Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του και έτσι οι εισαγγελείς με διάταξη τους έθεσαν στο αρχείο την δικογραφία που αφορούσε τον κ. Στουρνάρα.

Η έβδομη αρχειοθέτηση στην υπόθεση Novartis

Οι απανωτές αρχειοθετήσεις στην υπόθεση, που είχε χαρακτηριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ως σκάνδαλο πρώτης γραμμής, επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία στοιχείων σε βάρος των πολιτικών που είχαν εξ αρχής καταγγείλει ότι επρόκειτο περί σκευωρίας και περί ενοχοποίησης τους με στόχο την πολιτική τους εξόντωση.

Η αρχειοθέτηση για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, είναι η έβδομη κατά σειρά καθώς έχουν προηγηθεί οι αρχειοθετήσεις για τους Αντώνη Σαμαρά, Παν.Πικραμένο, Ευ.Βενιζέλο, Μάριο Σαλμά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Αλ. Λυκουρέντζο ενώ ανοικτή παραμένει ακόμα η διαδικασία για τους Αδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο από τον οποίο έχουν ζητηθεί εξηγήσεις και πλέον η Βουλή καλείται να παράσχει άδεια για άσκηση διώξεως.

Ήδη για την αναζήτηση ευθυνών όσων ενεπλάκησαν στην ενοχοποίηση τους έχουν στραφεί δικαστικά τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Δημ. Αβραμόπουλος έχει καταθέσει αιτήματα για την άρση της προστασίας των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων στρεφόμενος και αυτός κατά εκείνων που οργάνωσαν την εμπλοκή τόσων πολιτικών στην υπόθεση χωρίς στοιχεία.

Ήδη αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο κ. Ευ.Ζαχαρής ερευνά τα καταγγελλόμενα περί σκευωρίας, ενώ για παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα στην υπόθεση έχουν υπάρξει καταγγελίες τόσο από τον πρώην εποπτεύοντα τις έρευνες αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω.Αγγελή, όσο και από την προκάτοχο της Ελένης Τουλουπάκη, Ελένη Ράικου η οποία είχε μιλήσει το πρώτον για την εμπλοκή στην υπόθεση κυβερνητικού στελέχους με το προσωνύμιο "Ρασπούτιν".
Πηγή: iefimerida.gr -

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Λοβέρδο

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί μετά την αξιολόγηση των στοιχείων για τον κ Λοβέρδο, αποστέλλουν εκ νέου την δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να δωθεί έγκριση για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού. 

Παρότι κατά πληροφορίες δεν έχουν βρεθεί νέα στοιχεία ή χρήματα σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού, που να τεκμηριώνουν την κίνηση αυτή, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αποστέλλει στη Βουλή πολυσέλιδο πόρισμα για τον πρώην υπουργό όπου αναλύονται τα δεδομένα της υπόθεσης και τα στοιχεία για τα οποία ζητείται η δίωξη.

Λοβέρδος: «Κατάχρηση εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους»

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, προέβη σε μια σκληρή δήλωση κάνοντας λόγο για «κατάχρηση εξουσίας».

«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας «Νοβάρτις».

Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει.

Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό.

Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Βουλή η μήνυση Λοβέρδου για τη Novartis
Στη Βουλή η μήνυση Λοβέρδου για τη Novartis
Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει την περασμένη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.
Στη Βουλή η μήνυση Λοβέρδου για τη Novartis
Novartis: Κατέθεσε ο Στουρνάρας - Σειρά της Ράικου
Novartis: Κατέθεσε ο Στουρνάρας - Σειρά της Ράικου
Ο κ. Στουρνάρας αφού απάντησε στις ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού, κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα και μια περίληψη της όλης ιστορίας.
Novartis: Κατέθεσε ο Στουρνάρας - Σειρά της Ράικου
Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Κυρανάκη, Χατζηδάκη
Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Κυρανάκη, Χατζηδάκη
Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis ψήφισε η Βουλή, με 224 ψήφους υπέρ και 1 «όχι».
Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Κυρανάκη, Χατζηδάκη
Καταρρέει η σκευωρία Novartis-Διπλό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ
Καταρρέει η σκευωρία Novartis-Διπλό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταθεί η πίεση της κυβέρνησης προς τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα καθώς εκτιμάται ότι έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες για τα όσα αποκαλύπτονται.
Καταρρέει η σκευωρία Novartis-Διπλό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ
Novartis: Πρωτοβουλία ώστε να αποζημιωθεί και το Ελληνικό Δημόσιο
Novartis: Πρωτοβουλία ώστε να αποζημιωθεί και το Ελληνικό Δημόσιο
H Κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα την πρωτοβουλία να διερευνήσει κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να αποζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο, ενεργοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Novartis: Πρωτοβουλία ώστε να αποζημιωθεί και το Ελληνικό Δημόσιο