fbpxΚλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή - Μόνο με τεστ η είσοδος στη χώρα | Economistas.gr
Skip to main content

Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή - Μόνο με τεστ η είσοδος στη χώρα

Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή - Μόνο με τεστ η είσοδος στη χώρα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

«Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στη χώρα μας. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά από ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες.

Η χαλαρή συμπεριφορά, όλων μας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown», τόνισε.

Κλείνουν χερσαία σύνορα

Ο κ.Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα.

Πρώτον, αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου, από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής.

Στα Βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όσοι εισέρχονται στην χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους με βάση το PLF που θα έχουν υποβάλει.

Εντατικότεροι έλεγχοι σε μετακινήσεις και εργασία

Δεύτερον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Συγκεκριμένα ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό

Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Όπως ξέρετε, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Είχαν προηγηθεί τεστ COVID-19 τα οποία ήταν αρνητικά και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό, πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.

Εκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα

Η κυβέρνηση κάνει έκκληση ξανά σε όλους τους πολίτες. «Ας τηρήσουμε τα μέτρα, για να μειώσουμε την πίεση στο σύστημα υγείας, για να βοηθήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας να σώσουν ζωές.
Ας τηρήσουμε τα μέτρα, για να μην καθυστερεί το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.
Ας τηρήσουμε τα μέτρα, μένοντας σπίτι, για να μείνουμε ασφαλείς.
Και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι, δυστυχώς, η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, καθώς τώρα εμφανίζονται τα αποτελέσματα των προηγούμενων εβδομάδων».

Προσθήκη νέων κλινών ΜΕΘ

Ο κ.Πέτσας αναφερόμενος στο σύστημα Υγείας τόνισε πως συνεχίζεται η προσθήκη νέων κλινών στις ΜΕΘ, ενώ πάντα υπάρχει ετοιμότητα για επίταξη - εάν χρειαστεί- κλινών σε ιδιωτικές κλινικές, προσλαμβάνεται πρόσθετο ιατρικό προσωπικό και γίνεται αξιοποίηση διαθέσιμου προσωπικού με ταχεία κατάρτιση για να μπορεί να συνδράμει τους εντατικολόγους μας. Εννοείται ότι σε συνθήκες πολέμου, όπως αυτού που αντιμετωπίζουμε, η χώρα λειτουργεί ως ενιαία υγειονομική περιφέρεια.

«Καταλαβαίνουμε όλοι, ότι υπάρχει κόπωση στην κοινωνία.

Τώρα, ωστόσο, - μετά τις καθημερινές ανακοινώσεις για αποτελεσματικά εμβόλια - βλέπουμε μια αχτίδα φωτός. Ξέρουμε ότι θα φτάσει το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας.

Όμως, μέχρι τότε, ας συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Πολλές φορές είπαμε και τώρα το επαναλαμβάνουμε πιο δυνατά ότι αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα μέτρα για τον Νοέμβριο ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης
Νέα μέτρα για τον Νοέμβριο ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης
Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα. «Θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών, αλλά με τρόπο απόλυτο», είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό.
Νέα μέτρα για τον Νοέμβριο ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης
Απομακρύνεται η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου
Απομακρύνεται η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί μη ρεαλιστική την άρση των μέτρων. Δηλώσεις για Χριστούγεννα στο σπίτι και η πρόταση-σοκ για μέτρα τύπου Ουχάν.
Απομακρύνεται η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου
Έκκληση του πρωθυπουργού να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται
Έκκληση του πρωθυπουργού να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται
Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. «Ολοι μαζί θα οικοδομήσουμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας», υποσχέθηκε.
Έκκληση του πρωθυπουργού να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται
17 επενδυτικές προτάσεις για δημιουργία 144 νέων θέσεων εργασίας στη Β. Ελλάδα
17 επενδυτικές προτάσεις για δημιουργία 144 νέων θέσεων εργασίας στη Β. Ελλάδα
«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, μέσα στις χειρότερες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, επιχειρήσεις από τη Βόρειο Ελλάδα αναζητούν επενδυτικά προγράμματα και δημιουργούν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός.
17 επενδυτικές προτάσεις για δημιουργία 144 νέων θέσεων εργασίας στη Β. Ελλάδα