Ηλιόπουλος: Η ύφεση δείχνει οικονομική καταστροφή

NEWSROOM
Ηλιόπουλος: Η ύφεση δείχνει οικονομική καταστροφή
Φωτό: INTIME

«Ο ερχομός του εμβολίου είναι πάρα πολύ θετική εξέλιξη, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι από την κυβέρνηση για να μην ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και πρόσθεσε ότι «όπως υποστηρίζουν όλοι οι επιστήμονες, μέχρι να δημιουργήσουμε αυτό που ονομάζεται ‘συλλογική ανοσία' θα χρειαστεί να φτάσουμε ως το καλοκαίρι και μέχρι τότε θα ζούμε στις συνθήκες της πανδημίας».

Επέρριψε ευθύνες για τον «μαύρο Νοέμβρη»: «Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα... Ο κ. Μητσοτάκης, το καλοκαίρι, βιάστηκε να χρίσει τον εαυτό του νικητή... Λέγοντας, όμως, ότι νικήσαμε τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός εξέπεμπε ένα μήνυμα εφησυχασμού και προς την κοινωνία αλλά και προς τον κρατικό μηχανισμό... Αυτό μόνο ανεύθυνο μπορείς να το χαρακτηρίσεις, όταν οι ειδικοί, ήδη από το καλοκαίρι, προειδοποιούσαν για ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Αναφερόμενος στην οικονομία υποστήριξε ότι «τα τελευταία στοιχεία είναι πολύ αρνητικά» και πρόσθεσε: «Η ύφεση για το τρίτο τρίμηνο του έτους που φτάνει το 11,7%, κατατάσσει την Ελλάδα στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Μάλιστα, τα στοιχεία του ΟΟΣΑ καταρρίπτουν και τους σχεδιασμούς του προϋπολογισμού της κυβέρνησης. Ο προϋπολογισμός μιλά για ανάπτυξη 4,5% το 2021 και ο ΟΟΣΑ μιλά για ανάπτυξη 0,9%. 'Αρα, έχουμε να κάνουμε με οικονομική καταστροφή».

ΣΧΕΤΙΚΑ