Ηλιόπουλος: Η κ. Μενδώνη παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι η ίδια και ο κ. Μητσοτάκης για 20 μέρες συγκάλυπταν τον κ. Λιγνάδη

NEWSROOM
Ηλιόπουλος: Η κ. Μενδώνη παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι η ίδια και ο κ. Μητσοτάκης για 20 μέρες συγκάλυπταν τον κ. Λιγνάδη
Φωτό: INTIME

«Με τη χθεσινή της συνέντευξη, η κ. Μενδώνη παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι η ίδια και ο κ. Μητσοτάκης για 20 μέρες συγκάλυπταν τον κ. Λιγνάδη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5 FM»

Είπε ότι η κ. Μενδώνη παραδέχθηκε ότι μία καταγγελία που πυροδότησε τις εξελίξεις ήταν αυτή του Νίκου Σ. και πως «όταν είχε δημοσιευτεί αυτή η επώνυμη καταγγελία, αυτό που θα έπρεπε να κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν να ζητήσει η ίδια, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. «Αντίθετα, για 20 μέρες συγκάλυψε το θέμα», τόνισε. Πρόσθεσε ότι η υπουργός «μιλούσε γενικά και αόριστα για τοξικό κλίμα και για ανώνυμες καταγγελίες, ενώ πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και βουλευτές της ΝΔ όπως ο κ. Μαρκόπουλος, έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα εκ του μη όντος». Σημείωσε ότι αυτό που άλλαξε χθες είναι ότι η κ. Μενδώνη «σύρθηκε ουσιαστικά σε αυτή τη συνέντευξη, από το βάρος των εξελίξεων και της κατακραυγής», ενώ χαρακτήρισε εξοργιστικό ότι δεν παραιτήθηκε. Σχολίασε,δε, ότι «ήταν αρκετά παράξενη η αποστροφή της κ. Μενδώνη ότι τους "εξαπάτησε" ο κ. Λιγνάδης». «Ποιους εξαπάτησε; Συνομίλησε και ο κ. Μητσοτάκης μαζί του αυτές τις μέρες;», αναρωτήθηκε και έθεσε το ερώτημα «από πότε οι υπουργοί έχουν ανακριτικά καθήκοντα, ώστε να εξετάσουν αν ο κ. Λιγνάδης είναι ή δεν είναι επικίνδυνος;».

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «αυτή που είναι πραγματικά επικίνδυνη για τον Πολιτισμό είναι η συνολική πολιτική της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στο θέμα των τελευταίων ημερών αλλά και γιατί έχουν καταδικάσει τους ανθρώπους του χώρου στη φτώχεια και τη μιζέρια όλο αυτό το διάστημα». Πρόσθεσε ότι «επικίνδυνη για τη Δημοκρατία είναι τελικά η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος φέρει ακέραια την ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης», σχολιάζοντας ότι «πηγή αυτής της προσπάθειας συγκάλυψης είναι η αλαζονεία ότι τίποτα δεν τον αγγίζει».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι «ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη» και πως «η κ. Μενδώνη, προφανώς με εντολή του πρωθυπουργού, ακύρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού, ακριβώς για να τοποθετηθεί ο δικός τους άνθρωπος». Είπε ότι η κοινωνία χρωστά ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που έχουν βρει το κουράγιο να βγουν μπροστά και να μιλήσουν», ενώ πρόσθεσε ότι «σήμερα υπάρχουν καταγγελίες για ένα μεγάλο κύκλωμα παιδεραστίας, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν στο μέγιστο βαθμό».

Σε σχέση με τη διαχείριση της κακοκαιρίας μίλησε για «απαξιωτική στάση της ΝΔ» προς πολίτες και εργαζόμενους, παραπέμποντας στο κλείσιμο του ΗΣΑΠ και τις εικόνες των εργαζόμενων στα delivery. Αφού επισήμανε ότι μόνο το πρώτο βράδυ της κακοκαιρίας 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, μίλησε για κατάρρευση που δεν έχει ξανασυμβεί, για να υποστηρίξει πως «φάνηκε και εδώ, όπως και στο πεδίο της πανδημίας, ο αναντικατάστατος ρόλος του Δημοσίου, ώστε να παρέχονται απρόσκοπτα στους πολίτες τα κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η κατάρρευση «έχει άμεση σχέση με την πορεία ιδιωτικοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση για τον ΔΕΔΔΗΕ, με την απαξίωσή του, την υποστελέχωση αλλά και την ίδια στιγμή με το να χρυσοπληρώνει διάφορα golden boys στην ηγεσία του». «Θα είναι πολύ ελπιδοφόρο, η κατάσταση αυτή να είναι απαρχή για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, για την υπεράσπιση όλων των συλλογικών κοινωνικών αγαθών», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ