fbpxΜητσοτάκης για εστίαση: Η εκτίμησή σου είναι ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα | Economistas.gr
Skip to main content

Μητσοτάκης για εστίαση: Η εκτίμησή σου είναι ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Μητσοτάκης για εστίαση: Η εκτίμησή σου είναι ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του στη συζήτηση για την πανδημία και την οικονομία και αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικονομίας είπε πως η εκτίμησή του είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

Η τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με μια απάντηση στις αναφορές του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκίνησε την τριτολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πανδημία και την Οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «η έκφρασή σας, κ. Βαρουφάκη, ''το τίποτε που κυβερνάει'', είναι επιεικώς προσβλητική. Είναι στην πραγματικότητα το 40% των Ελλήνων» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε πως η δική του αναφορά στον «σουρεαλισμό» δεν ήταν προσβλητική.

Απαντώντας στη συνέχεια στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση με 330 εκατομμύρια στον κλάδο της εστίασης και το ενδεχόμενο να μην ωφεληθούν όλοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρχει κανένας κόφτης σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. Αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε χθες, δεν θα έχει κανέναν κόφτη. Θα σας ζητούσα, κ. Τσίπρα, να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν εκείνοι πώς υποδέχτηκαν τα χθεσινά μέτρα στήριξης».

«Εκτίμησή μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα»
Και συνέχισε, λέγοντας: «Στον τομέα της εστίασης, 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ' όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δεν σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. Θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμησή μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων».

«Πείτε μας, κ. Τσίπρα, με ποιες από τις 170 δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης διαφωνείτε», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όλα αυτά κατατείνουν σε μία πιο πράσινη και ψηφιακή κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας. Εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής και για τους δύο αυτούς στόχους. Εμείς έχουμε εχέγγυα για να υποστηρίξουμε αυτές τις πολιτικές που συμπληρώνουμε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Μιλάμε για πολύ σημαντικούς πόρους, που προστίθενται στη φαρέτρα μας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα κινητοποιήσουν άλλους τόσους ίδιους πόρους για να καλύψουμε το κενό επενδύσεων».

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και αναφερόμενος στη μερική άρση των περιορισμών, τόνισε πως «είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα, σωστό είναι η αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων».

Και πρόσθεσε: «Προσοχή, όμως, περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Δεν πρέπει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις να βλέπουμε φαινόμενα συνωστισμού. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων
Μητσοτάκης: Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τονίζοντας ότι είναι μια αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων.
Μητσοτάκης: Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων
Μητσοτάκης: Είχαμε προετοιμαστεί για τις πυρκαγιές αλλά δεν ήταν αρκετό
Μητσοτάκης: Είχαμε προετοιμαστεί για τις πυρκαγιές αλλά δεν ήταν αρκετό
«Σε μια πύρινη επίθεση που η χωρά είχε να βιώσει πολλά χρόνια κατορθώσαμε να μη θρηνήσουμε θύματα, αν και χάσαμε το Βασίλη, έναν ηρωικό εθελοντή», είπε ο πρωθυπουργός.
Μητσοτάκης: Είχαμε προετοιμαστεί για τις πυρκαγιές αλλά δεν ήταν αρκετό