Γεωργιάδης για Ελληνικό: 10.000 θέσεις εργασίας στην πρώτη φάση

NEWSROOM
Γεωργιάδης με μάσκα και κοστούμι
Φωτογραφία από EUROKINISSI/ Γ.Τ. ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την επένδυση στο Ελληνικό τονίζοντας πως «μέσα στην εβδομάδα, θα έχουμε την έναρξη του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημοσίου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» αναφερόμενος στη μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development, είπε ότι θα αλλάξουν τη ζωή των Ελλήνων, δημιουργώντας άμεσα 10.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Σήμερα έχουμε μια πολύ καλή ημέρα για την κυβέρνηση, για τον πρωθυπουργό για τον ελληνικό λαό. Δύο μεγάλες υπογραφές αυτή την εβδομάδα: Η πρώτη υπογραφή είναι παρουσία του πρωθυπουργού, όπου με τον Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Υποδομών ξεμπλοκάραμε, μέσω ΕΣΠΑ, τη γραμμή 4 του Μετρό που είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα».

«Και την Παρασκευή θα υπογραφεί από το ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία του κ. Σταϊκούρα και εμού, η μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development, που θα είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα έχουμε λοιπόν, την έναρξη του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημοσίου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα». Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, «αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα που έχουμε να αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων, να προσφέρουμε θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε τα εισοδήματα του κόσμου και να τους δώσουμε μια καλύτερη ζωή».

«Χρειαστήκαμε είκοσι χρόνια για να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε αυτό τον υπέροχο τόπο. Εμείς, δύο χρόνια τώρα δεν υπήρξε μέρα που δεν ασχοληθήκαμε με αυτό. Τόσο πολύπλοκο και δύσκολο έργο ήταν. Πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να κάνουμε τα έργα πιο γρήγορα και τη ζωή μας πιο απλή», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης για το έργο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που θα γίνει εδώ θα είναι εξαιρετικό».

Σχετικά με τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι άμεσα θα υπάρξουν 10.000 θέσεις εργασίας ενώ στο διάστημα των οκτώ ετών που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί το έργο θα «φτιαχτούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας σε ένα έργο οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ». Μιλώντας, μεταξύ άλλων, για την επίδραση που θα έχει το Ελληνικό στους κατοίκους της περιοχής ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το Ελληνικό έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της ΕΑΒ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ τους εργαζομένους της ΕΑΒ που κατάλαβαν ότι από την παραμονή της Lockheed Martin εξαρτάται η δουλειά τους» και προσέθεσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να δουλεύει η ΕΑΒ με την Lockheed Martin εφαρμόζεται και είμαι πολύ ευτυχής για αυτό. Αναφορικά με το θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι όποια εταιρεία και να πάρει το πρόγραμμα των φρεγατών, μέσα στο επιχειρηματικό της σχέδιο, πρέπει να έχει και την πρότασή της για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Όταν αποφασίσει το ναυτικό, θα έχουμε τους εργαζόμενους να δουλεύουν και με την πληρωμή των δεδουλευμένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ