Προανακριτική για Παππά: Προτείνει την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο

NEWSROOM
Παππάς στη Βουλή
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και με βάση το πόρισμα που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του οργάνου, ο κ. Παππάς φέρεται να είναι το πρόσωπο που επιχείρησε με τους χειρισμούς να δημιουργήσει το λεγόμενο «ΣΥΡΙΖΑCHANNEL» στο πλαίσιο της προσπάθειας του ελέγχου των αρμών της εξουσίας.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία το αποδεικτικό υλικό είναι κόλαφος για τους «πρωταγωνιστές» της εποχής του «ΣΥΡΙΖΑCHANNEL», «αναλυτικά στοιχεία, sms και email που κατέθεσε ο αποκαλούμενος και ''κόκκινος εργολάβος'' Χρήστος Καλογρίτσας και μια σειρά κρίσιμων μαρτύρων ρίχνουν φως στις σκοτεινές διαδρομές μαύρου χρήματος». Αυτό αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της πλειοψηφίας.

Και προσθέτουν το εξής: «Αναδεικνύονται οι ευθύνες του πρώην ισχυρού υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ μπαίνει στο κάδρο της έρευνας και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης και ο δικηγόρος που ειδικεύεται σε off shore εταιρίες Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα ήταν ένα και το αυτό με τον κ. Παππά, παρά το ότι ο κ. Παππάς την εποχή που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα και οι επισκέψεις του κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου, έκανε πως δεν τον γνώριζε».

Σημειώνεται πως με θέμα τη συζήτηση και την έγκριση του πορίσματός της, συνεδρίασε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερεύνησε αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Ν. Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του (υπόθεση τηλεοπτικών αδειών 2016).

Οι εισηγητές των κομμάτων, που συμμετείχαν στην προανακριτική επιτροπή, επεξεργάστηκαν τις προτάσεις των πορισμάτων τους οι οποίες συζητήθηκαν. Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, οι εργασίες της οποίας άρχισαν στις 7 Απριλίου, εκτιμάται ότι θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ