Ζαχαράκη για Τουρισμό: Ουσιαστική η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου

NEWSROOM
Σοφία Ζαχαράκη με κοστούμι κάθεται σε καρέκλα
INTIME: ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην Κύπρο βρέθηκε η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λεμεσό, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Κύπριο ομόλογό της, Σάββα Περδίο, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κύπρου, Βασίλη Δημητριάδη, τους βουλευτές Ευθύμιο Δίπλαρο και Νίκο Σύκα, καθώς και στελέχη της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου. Η κ. Ζαχαράκη επισκέφθηκε τη μαρίνα της Λεμεσού, το πλοίο Jewel Οf Τhe Seas, καθώς και το χωριό Λάνια.

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες ουσιαστική συνεργασία, η οποία επισφραγίζεται και με την παρουσία εδώ αλλά και με την εντατικοποίηση στην προβολή της κρουαζιέρας, ένα από τα πολλά σημεία τα οποία έχουμε να προβάλουμε μαζί», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι προχωρούν συγκεκριμένες δράσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, οι οποίες δρομολογήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Τουρισμού της Κύπρου στο συνέδριο που πραγματοποίησε στην Αθήνα πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. «Πλέον, θα υπάρχει το πρώτο παρατηρητήριο για την Ανατολική Μεσόγειο, για τον βιώσιμο τουρισμό και τον θαλάσσιο τουρισμό σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και βέβαια και η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα έχουν να ωφεληθούν πάρα πολλά από το συγκεκριμένο παρατηρητήριο. Συνάμα, επειδή ξέρω και το προσωπικό ενδιαφέρον του υφυπουργού Τουρισμού της Κύπρου για τις αυθεντικές εμπειρίες όπως λέει, που αυτή είναι η νέα τάση στη φιλοξενία, την προτιμώ τη λέξη φιλοξενία πιθανότατα και από τη λέξη τουρισμός», σημείωσε.

Επίσης, η κ. Ζαχαράκη τόνισε: «Kαι εμείς στο υπουργείο την επόμενη εβδομάδα νομοθετούμε επισκέψιμα τυροκομεία, ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία που έρχονται να συνοδεύσουν και τα επισκέψιμα οινοποιεία, τα οποία έχουμε ήδη στην Ελλάδα. Και βέβαια μία σειρά πρωτοβουλιών, γιατί θέλουμε τους οργανισμούς προβολής προορισμού, που επίσης είναι η νέα τάση, να είναι κυρίαρχη στο κομμάτι της διαχείρισης. Και γυρίζω προς τον πρόεδρο του Συναγερμού, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο συνεργαζόμαστε καιρό, επειδή είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και το πρώτο ταξίδι που κάνω στη μετά-covid εποχή εκτός Ελλάδος, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για το πρόσφατο αποτέλεσμα στις εκλογές. Θεωρώ ότι ήταν ουσιαστικό αποτέλεσμα και πιστώνεστε μία ψήφο εμπιστοσύνης στον λαό αλλά και ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης γιατί σας έβαλαν δύσκολα. Υπευθυνότητα και σοβαρότητα αλλά τα συγχαρητήρια και οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες εργασίας, λογοδοσίας και αποτελεσματικότητας. Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και ανυπομονώ, θα έλεγα, για κοινές πρωτοβουλίες των δύο χωρών».

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Καλωσορίζω τη φίλη υπουργό Τουρισμού, την αγαπητή μας Σοφία, αλλά και χαίρομαι για τη συνεργασία του υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου με το υφυπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας. Είμαστε δύο διαφορετικές χώρες αλλά με πολλά κοινά και στον τουρισμό και η συνεργασία δημιουργεί πολλαπλά οφέλη και για τις δύο χώρες. Αγαπητή μου Σοφία, η Ελλάδα μας είναι οι κήποι της Ευρώπης, όμως και η Κύπρος μας είναι το παραλιακό εξοχικό όλων των Ευρωπαίων. Σε όποια γωνιά της Κύπρου και να πας να επισκεφθείς, θα απολαύσεις τη φύση αλλά θα βλέπεις και τη θάλασσα. Είναι αυτές τις δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε για το τουριστικό μας προϊόν, αλλά θα μας δοθεί και η ευκαιρία να γνωρίσετε ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα, είναι και η κουλτούρα, είναι και η παράδοση, είναι η ιστορία μας. Και πάλι σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Ξέρετε πόσο χαιρόμαστε να σας έχουμε στην Κύπρο. Τους θερμούς μας χαιρετισμούς στον φίλο, πρωθυπουργό της Ελλάδας και στα δύσκολα απέδειξε η Κύπρος και η Ελλάδα ότι έχουν καλούς τιμονιέρηδες, τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ελλάδα, τον Νίκο Αναστασιάδη στην Κύπρο».

Tέλος, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος αναφέρθηκε στην σημασία της επίσκεψης της κ. Ζαχαράκη, αλλά και στο πλοίο Jewel Οf Τhe Seas, που είναι αυτό το οποίο θα ξεκινήσει με βάση την Κύπρο από τις 10 Ιουλίου για να κάνει τον γύρο και των νησιών της Ελλάδας. «Είναι μία σημαντική μέρα για εμάς ότι μας επισκέπτεται η υφυπουργός, σημαντικό επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Κύπρος θα έχει τη Royal Caribbean στην Κύπρο, να φεύγει από εδώ και χρησιμοποιώντας τη χώρα μας ως βάση και είναι μία ευκαιρία αυτή πλέον η συνεργασία της Κύπρου με την Ελλάδα να ενδυναμωθεί ιδιαίτερα στο κομμάτι της προβολής της κρουαζιέρας, διότι κακά τα ψέματα είναι ένας τομέας που αφορά και τις δύο χώρες. Όποιο πλοίο φεύγει από την Ελλάδα περνά σίγουρα και από την Κύπρο, αλλά και το αντίθετο, όποιο πλοίο φύγει από εδώ περνά και από την Ελλάδα, άρα είναι αυτονόητο πως τα οφέλη είναι πολλαπλά και για τις δύο χώρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ