Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης

NEWSROOM
Χάρης Καστανίδης
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωση ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, επισημαίνοντας την ανάγκη να ξαναγίνει μεγάλη η δημοκρατική παράταξη να ξαναβρεί τον βηματισμό και την ταυτότητά της.

«Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη. Στην πατρίδα μας τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Καστανίδης.

«Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος, δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών», τονίζει και συνεχίζει: «Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της την ταυτότητά της και το βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη γιατί μόνο έτσι θα βρουν και το δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες. Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών».

ΣΧΕΤΙΚΑ