Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Παλαιστίνης στο ΥΠΕΞ

NEWSROOM
Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Παλαιστίνης στο ΥΠΕΞ
Φωτο: Eurokinissi

Η 2η τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος θα υποδεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, τους ομολόγους του της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και της Παλαιστίνης Ριάντ Μαλκί.

Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες που θα ξεκινήσουν στις 11:30, οι τρεις υπουργοί και οι αντιπροσωπείες τους θα διερευνήσουν τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η ανανεώσιμη ενέργεια, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εργασίες της τριμερούς θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας (13:00) και οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Κυπριακό. Με το πέρας των εργασιών, θα υιοθετηθεί Κοινό Ανακοινωθέν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Προηγουμένως, στις 11:00, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί διμερώς με τον κ. Χριστοδουλίδη, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό.


Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου, με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών. Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και της μορφωτικής/ πολιτιστικής συνεργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ