Γεωργιάδης: Έως τις 30 Ιουνίου το «καλάθι του νοικοκυριού» - 20% φθηνότερο το σαρακοστιανό καλάθι στη Βαρβάκειο

NEWSROOM
Γεωργιάδης: Έως τις 30 Ιουνίου το «καλάθι του νοικοκυριού» - 20% φθηνότερο το σαρακοστιανό καλάθι στη Βαρβάκειο
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης / Eurokinissi

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει πασχαλινό καλάθι και καλάθι του νονού.

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, εν όψει Καθαράς Δευτέρας, τόνισε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Γεωργιάδης: 20% φθηνότερο το σαρακοστιανό καλάθι στη Βαρβάκειο σε σχέση με πέρυσι

Αναφερόμενος στο σαρακοστιανό καλάθι που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί οδηγούν συνολικά κάτω τις τιμές στην αγορά.

Για τη λαγάνα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κλασική θα κυμανθεί από 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Εξήγησε ότι περιπου 4,5 ευρώ θα κοστίζει η λαγάνα… γκουρμέ.

«Το καλάθι του νοικοκυριού έχει πιέσει συνολικά τις τιμές προς τα κάτω»

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι προφανώς το καλάθι του νοικοκυριού δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών, τόνισε ότι όλοι δουλεύουν με το σενάριο ότι οι εκλογές πλησιάζουν, χωρις πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ