Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Το εκλογικό αποτέλεσμα, αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, είναι προφανώς αρνητικό

NEWSROOM
Τσίπρας συνέντευξη Τύπου
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά την ανακοίνωση των exit polls για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως το εκλογικό αποτέλεσμα, αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, είναι προφανώς αρνητικό και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων.

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «σε μεγάλο βαθμό αυτό είχε προεξοφληθεί από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί μια τόσο μεγάλη διαφορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη πιο δύσκολο, καθώς ως δύναμη εναλλακτικής διακυβέρνησης στη ΝΔ δεν ήταν εφικτό να έχει αφήγημα εκλογικής νίκης.

Πολύ ανησυχητικό σημάδι, όμως, είναι η ενίσχυση της ακροδεξιάς, που φαίνεται να έχει μεγάλη επιρροή στη νέα Βουλή, σημάδι συντηρητικής μετατόπισης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο τρόπος που η ΝΔ έθεσε τα ζητήματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η τοξικότητα και ανευθυνότητα που επέδειξε στα ζητήματα της Θράκης και της μειονότητας, είχαν ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των πιο σκοτεινών δυνάμεων, της άκρας δεξιάς. Η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία μας, και, δυστυχώς, η ΝΔ έχει την κύρια ευθύνη για αυτό. Όχι μόνον επειδή η νομοθετική παρέμβαση για Κασιδιάρη αποδείχτηκε κενό γράμμα, αλλά και επειδή, επιπλέον, η ΝΔ μετέφερε το πεδίο της αναμέτρησης σε τοξικά ζητήματα με τη διολίσθηση σε έναν σκληρό εθνικιστικό λόγο.

Σημασία έχει πως σταθήκαμε όρθιοι, τόσο εμείς όσο και οι πολίτες που συντάχθηκαν μαζί μας και έδωσαν τη μάχη, σε ένα τοπίο δυσμενές, που μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης κάλπης, στέρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το αφήγημα νίκης. Οι πολίτες μας έδωσαν την εντολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως βασικός κορμός της προοδευτικής παράταξης θα αγωνιστούμε από την επόμενη ημέρα ως ισχυρή αντιπολίτευση και θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ