Φραγκογιάννης: Επιβεβαίωση ενδιαφέροντος στη Σεούλ για διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα

NEWSROOM
Φραγκογιάννης: Επιβεβαίωση ενδιαφέροντος στη Σεούλ για διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα

Το αμοιβαίο ενδιαφέρον Ελλάδας και Κορέας για ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη στη Σεούλ, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, κατά την παραμονή του στη Σεούλ, ο κ. Φραγκογιάννης είχε συνάντηση με την ομόλογό του Oh Youngju, με την οποία συμφώνησαν ότι το εξαιρετικό κλίμα των διμερών σχέσεων θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην οικονομία, με ενίσχυση της συνεργασίας και αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων.

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Φραγκογιάννης με την ηγεσία του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας και τους αρμόδιους Υπουργούς ανά χαρτοφυλάκιο, DukgeunAhn, Kang Kyungsung και Bang Moon Kyu αντίστοιχα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι προοπτικές εφαρμογής φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας, τρόποι διευκόλυνσης του διμερούς εμπορίου και διαφοροποίησης των ειδών καθώς και προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και των ΑΠΕ.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε επίσης και διαδοχικές συναντήσεις με ηγετικά στελέχη κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της Νότιας Κορέας, όπως της εταιρίας Hyosung, που δραστηριοποιείται στη χημική βιομηχανία, στα βιομηχανικά μηχανήματα, στις κατασκευές, του ομίλου LG, ο οποίος προσφάτως εγκαινίασε το Global Strategy Center, με αποστολή την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικών με την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και άλλες παγκόσμιες πολιτικές. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε και τα γραφεία της θυγατρικής του ομίλου SK, SK E&S η οποία δραστηριοποιείται στη φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, ενώ συναντήθηκε και με ηγετικά στελέχη του Hanwha Group, ομίλου με διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο που καλύπτει πράσινη ενέργεια, αεροδιαστημική, ναυτιλιακή βιομηχανία, χρηματοοικονομικά, εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών. Επιπλέον, είχε συνομιλίες και με τον αντιπρόεδρο της ναυπηγικής βιομηχανίας HyundaiHeavy Industries και με ανώτερα στελέχη της SamsungEngineering η οποία δραστηριοποιείται στην ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων.

Η επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στη Σεούλ ολοκληρώθηκε με πρωινό εργασίας, την Παρασκευή, με εταίρους ελληνικών επιχειρήσεων στη Νότια Κορέα, από τους κλάδους της ναυτιλίας, της εισαγωγής τροφίμων και κρασιών, της πράσινης ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ