Έφθασε στην Αθήνα ο Ερντογάν, τον υποδέχθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

NEWSROOM
O Ερντογάν στην Αθήνα
O Ερντογάν στην Αθήνα

Μισή ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το αεροπλάνο που έφθασε στις 10:10 στο Ελευθέριος Βενιζέλος μετέφερε τον Τούρκο Πρόεδρο και τους υπουργούς που τον συνοδεύουν. Την τουρκική υπουργική αποστολή υποδέχθηκε ο Ελληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στην υποδοχή του κ. Ερντογάν υπήρχε άγημα. Πρώτοι κατέβηκαν οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Τούρκο Πρόεδρο και τελευταίος κατέβηκε από το προεδρικό αεροπλάνο ο Τούρκος Πρόεδρος. Τον υποδέχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ υπήρχε και μεταφραστής.

Αμέσως, όλοι κατευθύνθηκαν στον χώρο του lounge του Ελ. Βενιζέλος. Τα αυτοκίνητά του βρίσκονται παρατατεγμένα εκτός του lounge για να τον παραλάβουν στην συνέχεια και να κατευθυνθούν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα τρία συνολικά αεροπλάνα, εκτός από τον κ. Ερντογάν, τα μέλη της κυβέρνησής του και τους συνεργάτες του, μετέφεραν και τρία αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί κατά την πεντάωρη παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στις 11.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 12.15 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Νωρίτερα , στις 11.30 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντησδη με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης , στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης και Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια , η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν.


Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του κ.Ερντογάν πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ