Τριχοτόμηση στο Ποτάμι για Πρέσπες και ψήφο εμπιστοσύνης

NEWSROOM
Σταύρος Θεοδωράκης
Φωτογραφία: InTime News

Τουλάχιστον τριχοτομημένο εμφανίζεται το Ποτάμι στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ενώ δεν υπάρχει συντεταγμένη άποψη στο κόμμα ούτε για την ψήφο εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ για τη στάση που θα κρατήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λυκούδης δήλωσε: «Θεωρώ τη Συμφωνία θετική και έχω πει ότι είμαι θετικός απέναντι της αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία σε ποιο πολιτικό κλίμα έρχεται στη Βουλή. Η άποψη για τη συμφωνία είναι θετική, η στάση όμως θα καθοριστεί με αποσαφηνισμένες τις πολιτικές εξελίξεις».

Σε ότι αφορά του υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος, «όχι» στις Πρέσπες λένε σίγουρα ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Μάλιστα, ο κ. Αμυράς ανέφερε στη Βουλή ότι για να ψηφίσει τη συμφωνία το Ποτάμι θα πρέπει πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, εφόσον αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι βουλευτές Μαυρωτάς και Λυκούδης, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη συνεδρίαση δεν διατύπωσε τελική άποψη επ' αυτού, κατι που φάνηκε και στην γραπτή ανακοίνωσή του, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά στα περί της ανάγκης για ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε ότι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, η επίσημη γραμμή του κόμματος είναι να την καταψηφίσει, αλλά ο κ. Δανέλλης εμφανίζεται να έχει διαφορετική άποψη.

Η ασάφεια που επικρατεί στο κόμμα φαίνεται και από τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι' αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ