Επιστολική ψήφος: Ξεκίνησαν οι παραλαβές των φακέλων -Το μήνυμα που έλαβαν οι ψηφοφόροι στα κινητά τους

NEWSROOM
epistoliki-psifos-ellines-exwterikou.jpg
Ο φάκελος της επιστολικής ψήφου / Φωτογραφία: INTIMENEWS

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των ειδικών φακέλων προς τους ψηφοφόρους που έκαναν εγγραφή προκειμένου να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο.

Ηδη πολλοί ψηφοφόροι έχουν λάβει σχετικό ενημερωτικό μήνυμα.

Το μήνυμα που λαμβάνουν οι ψηφοφόροι

«Αγαπητέ εκλογέα με εκλογικό κωδικό …, σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί το αντικείμενο … με την επιστολική σας ψήφο. Εσωκλείονται ειδικές οδηγίες», αναφέρει το μήνυμα που έχουν λάβει οι ψηφοφόροι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Αποστολές και παραλαβές των ειδικών φακέλων είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν αποσταλεί στο σύνολό τους οι φάκελοι.

Πάνω από 200.000 θα ψηφίσουν επιστολικά στις Ευρωεκλογές

Σημειώνεται πως τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας εξέπνευσε η προθεσμία εγγραφής στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, με τον τελικό αριθμό εγγεγραμμένων να ξεπερνά τους 200.000 από 128 χώρες.

Οι εγγεγραμμένοι ανήλθαν σε 202.556, εκ των οποίων 153.322 (75,7%) είναι κάτοικοι της επικράτειας και 49.234 (24,3%) Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγραφών καταγράφτηκε στη Γερμανία (9.578), στο Ηνωμένο Βασίλειο (9.090), στις ΗΠΑ (3.857), το Βέλγιο (3.491), στην Ολλανδία (3.119) και στην Κύπρο (2.808).

Στο site του ΥΠΕΣ τα έντυπα οδηγιών για την επιστολική ψήφο

Οσοι ψηφίζουν με επιστολική ψήφο μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς εκεί έχουν αναρτηθεί τα έντυπα οδηγιών, τα έντυπα υπεύθυνης δήλωσης και τα ψηφοδέλτια για όποιον πχ κάνει λάθος και θέλει να τα τυπώσει μόνος του.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν τα σχετικά έγγραφα στο https://www.ypes.gr/ekloges/ekloges-gia-to-europaiko-koinoboulio/epistoliki-psifos/epistol-psf-archeia-epistolikis-psifou.

Εκεί υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ