fbpxΟ Πολάκης μαγνητοφώνησε διάλογό του με τον Στουρνάρα | Economistas.gr
Skip to main content

Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε διάλογό του με τον Στουρνάρα

Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε διάλογό του με τον Στουρνάρα
Φωτό: Eurokinissi

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και μαγνητοφώνησε τη συζήτηση την οποία στη συνέχεια διοχέτευσε στο Documento. Στη συνέχεια μέσω ανάρτησης στο Facebook o κ. Πολάκης επιβεβαίωσε την γνησιότητα του διαλόγου

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον ηχογραφημένο διάλογο λέει στον κ. Στουρνάρα πως καλά κάνει και ελέγχει το δάνειό του, ωστόσο συμπληρώνει πως στη συνέχεια ο κεντρικός τραπεζίτης θα πρέπει να ελέγξει και μια σειρά από άλλα δάνεια, αναφέροντας μεταξύ άλλων το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, και τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

O διάλογος έχει ως εξής:

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.

Π: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.

Σ: Γεια σας τι κάνετε;

Π: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.

Σ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι

Π: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.

Σ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.

Π: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.

Σ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.

Π: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;

Σ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.

Π: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…

Σ: Μπα, όλοι δικοί μου είναι.

Π: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;

Σ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.

Π: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.

Σ: Μάλιστα, καλά.

Π: Καλό απόγευμα.

Σ: Καλό απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι απαντά η Attica για τα δάνεια Πολάκη
Τι απαντά η Attica για τα δάνεια Πολάκη
Ανακοίνωση σχετικά με τη δανειοδότηση προς τον Παύλο Πολάκη, εξέδωσε η Attica Bank, σημειώνοντας πως κατά τη χορήγησή των δανείων, τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες.
Τι απαντά η Attica για τα δάνεια Πολάκη
Παρέμβαση ΤτΕ για το δάνειο Πολάκη
Παρέμβαση ΤτΕ για το δάνειο Πολάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ, θα ζητήσει από τη διοίκηση της Attica Bank και τα εμπλεκόμενα στελέχη, πληροφορίες για το είδος του προϊόντος και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Παρέμβαση ΤτΕ για το δάνειο Πολάκη
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έκανε ό,τι οι μισοί Έλληνες
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έκανε ό,τι οι μισοί Έλληνες
Θέση υπέρ του Παύλου Πολάκη πήρε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του».
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έκανε ό,τι οι μισοί Έλληνες
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Εποπτείας - Attica Bank
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Εποπτείας - Attica Bank
Από τον έλεγχο της ΤτΕ δεν προέκυψε παραβίαση τραπεζικών κανόνων και διαπιστώθηκε ότι ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Εποπτείας - Attica Bank
Βέβαιος ο Στουρνάρας ότι τον ηχογραφούσε ο Πολάκης
Βέβαιος ο Στουρνάρας ότι τον ηχογραφούσε ο Πολάκης
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποστήριξε με επιχειρήματά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών γιατί πιστεύει ότι ο κ. Πολάκης κατέγραφε τη συνομιλία τους,
Βέβαιος ο Στουρνάρας ότι τον ηχογραφούσε ο Πολάκης