Ηθοποιός του Star Wars μηνύει τη Disney - Και ο Μασκ χρηματοδοτεί τη μήνυση

NEWSROOM
Ηθοποιός του Star Wars μηνύει τη Disney - Και ο Μασκ χρηματοδοτεί τη μήνυση
Έλον Μασκ και Μπομπ Ίγκερ/ Φωτογραφίες AP

Ο Μασκ δίνει συνέχεια στην κόντρα που έχει με τη Disney και τον Μπομπ Ίγκερ.

Η ηθοποιός Τζίνα Καράνο μήνυσε την Walt Disney με αφορμή την απομάκρυνση της από τη σειρά «The Mandalorian» το 2021. Μια κίνηση που στηρίζεται οικονομικά από τον Έλον Μασκ.

Η Καράνο υποστήριξε, στην αγωγή που κατέθεσε την Τρίτη, ότι απολύθηκε από τη σειρά επειδή εξέφρασε τις απόψεις της σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Twitter, που σήμερα ανήκει στον Μασκ.

«Πριν από λίγο καιρό, σε έναν γαλαξία όχι και τόσο μακρινό, οι εναγόμενοι κατέστησαν σαφές ότι μόνο μια άποψη είναι αποδεκτή στην αυτοκρατορία τους», αναφέρει η αγωγή της ηθοποιού η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια. Η γνωστή ηθοποιός ισχυρίστηκε επίσης ότι οι άνδρες αστέρες που εξέφραζαν τις απόψεις του δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα, θέτοντας έτσι ζήτημα διακρίσεων φύλου.

Μεταξύ άλλων η Καράνο στα σχόλια που της κόστισαν την παρουσία της στο Mandalorian είχε γράψει: « Οι Εβραίοι ξυλοκοπούνταν στους δρόμους, όχι από ναζιστές στρατιώτες, αλλά από τους γείτονές τους... ακόμη και από παιδιά. Επειδή η ιστορία είναι μονταρισμένη, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν συνειδητοποιούν ότι για να φτάσουν στο σημείο όπου οι ναζιστές στρατιώτες μπορούσαν εύκολα να μαζέψουν χιλιάδες Εβραίους, η κυβέρνηση πρώτα έκανε τους ίδιους τους γείτονές τους να τους μισούν απλά και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι. Σε τι διαφέρει αυτό από το να μισείς κάποιον για τις πολιτικές του απόψεις;».

Η Καράνο ζητά από το δικαστήριο να αναγκάσει την Lucasfilms (που ανήκει στην Disney) να την επαναφέρει στο ρόλο της και παράλληλα να αποζημιωθεί με το ποσό των 75 χιλιάδων δολαρίων για ψυχική οδύνη.

Συνεχίζει την κόντρα με τη Disney ο Μασκ

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει ανοίξει κόντρα με τον CEO της Disney Μπομπ Ίγκερ μετά την απόφαση του δεύτερου να αποσύρει τις διαφημιστικές καμπάνιες από το X, δήλωσε πέρυσι ότι η πλατφόρμα θα χρηματοδοτήσει τον νομικό αγώνα των χρηστών που ενδεχομένως να χάσουν τη δουλειά τους με αφορμή κάποια tweets.

«Ως ένδειξη της δέσμευσης της X Corp για την ελευθερία του λόγου είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε οικονομική υποστήριξη στη μήνυση της Τζίνα Καράνο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπενάροχ, επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της X.

ΣΧΕΤΙΚΑ