Το αφεντικό της Disney ποντάρει στην Taylor Swift και το Fortnite

Ο CEO της Disney

Δυο σημαντικές κινήσεις ανακοίνωσε η Disney δια στόματος του CEO της, Μπομπ Ίγκερ.

Μία σειρά κινήσεων για την «σημαντική ανάπτυξη» της Disney ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού της ψυχαγωγίας, Μπομπ Ίγκερ. Στα σχέδιά του είναι και μία αποκλειστική έκδοση της ταινίας από την περιοδεία, Eras Tour, της Taylor Swift, η οποία θα προβληθεί αποκλειστικά στο Disney+.

Η εταιρεία θα επενδύσει, επίσης, 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στην Epic Games, την εταιρεία που έφτιαξε το πολύ επιτυχημένο παιχνίδι, Fortnite.

Όλα αυτά, όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, BBC, σε μία στιγμή που η εταιρεία δέχεται έντονες πιέσεις από τον ακτιβιστή – επενδυτή, Νέλσον Πεντζ, για αναδιοργάνωση της λειτουργίας της.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος καλεί την Disney να δώσει ώθηση στα κέρδη της από τη δραστηριότητα του streaming, καθώς και να βελτιώσει τις εισπράξεις των ταινιών της στους κινηματογράφους. Πέρυσι, μία σειρά ταινιών της Disney, ακόμα και από τη σειρά της Marvel, δεν κατάφεραν να πάνε καλά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, η Disney αποκάλυψε ότι η υπηρεσία streaming της έχασε 1,3 εκατομμύρια συνδρομητές από τον περασμένο Οκτώβριο που αυξήθηκε η τιμή της συνδρομής.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία εκτιμά ότι ο τομέας θα γίνει κερδοφόρος έως τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Πάντως, η συνεργασία με την Epic θα δίνει τη δυνατότητα τους χρήστες να παίζουν με χαρακτήρες από την Disney, την Pixar, τη Marvel, τον Πόλεμο των Άστρων και το Avatar. «Είναι η μεγαλύτερη είσοδος της εταιρείας στον κόσμο των παιχνιδιών και προσφέρει τεράστιες δυνατότητες επέκτασης», τόνισε ο Μπομπ Ίγκερ.

Οι ανακοινώσεις αυτές γίνονται μία ημέρα αφότου η Disney ανακοίνωσε ότι συμπράττει με τις αντίπαλες εταιρείες, Fox και Warner Bros. Discovery για να ξεκινήσουν μία νέα πλατφόρμα streaming με αθλητικά.

Μαζί, οι τρεις εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους τα δικαιώματα για τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και το Παγκόσμιο Κύπελο της FIFA, τη Formula 1, το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το NBA, το πρωτάθλημα μπέιζμπολ και πολλά άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ