Μελέτη: Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα για LGBTQ+ singles

NEWSROOM
LGBTQ+
LGBTQ+ / Φωτογραφία shutterstock

Οι ευρωπαϊκές πόλεις Βερολίνο και Άμστερνταμ κατατάσσονται στη πρώτη και δεύτερη θέση, προσφέροντας εξίσου ζωντανές και ποικίλες κοινότητες για να γίνει κανείς μέλος τους.

Πριν λίγες μέρες η Ελλάδα έγινε το πρώτο ορθόδοξο έθνος που νομιμοποίησε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου και η 16η χώρα στην ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο.  Η Ευρώπη είναι ένας δελεαστικός προορισμός για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες, μιας και όλο και περισσότερες χώρες αναγνωρίζουν δικαιώματα και προστασίες των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ορισμένες από αυτές τις χώρες έχουν ακμάζουσες ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες και πραγματοποιούν εκδηλώσεις, όπως το Pride και άλλα πολιτιστικά events όλον τον χρόνο. Όμως ποιές πόλεις στην Ευρώπη είναι οι καλύτερες για ΛΟΑΤΚΙ+ singles για να ζήσουν και να βρουν την αγάπη;

«Δεδομένου ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να βρουν σύντροφο, λόγω της μικρότερης δεξαμενής ανθρώπων που θα ανταποκρίνονταν σε μια ρομαντική προσέγγιση (1 στους 10 του παγκόσμιου πληθυσμού προσδιορίζεται ως ΛΟΑΤΚΙ+), μας ενδιέφερε να ανακαλύψουμε τις καλύτερες πόλεις για ΛΟΑΤΚΙ+ γνωριμίες παγκοσμίως», αναφέρει η Compare The Market AU.

Αναλύοντας 6 παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού του ανύπαντρου πληθυσμού, του αριθμού των LGBTQ+ μπαρ και κλαμπ, και των αποτελεσμάτων κατά των διακρίσεων, η Compare The Market AU αποκάλυψε τις καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για LGBTQ+ ραντεβού.

Βάσει της έρευνας η Ευρωπαϊκή κατάταξη έχει ως εξής:

Οι ευρωπαϊκές πόλεις Βερολίνο και Άμστερνταμ κατατάσσονται στη πρώτη και δεύτερη θέση, προσφέροντας εξίσου ζωντανές και ποικίλες κοινότητες για να γίνει κανείς μέλος τους. Η queer νυχτερινή ζωή του Βερολίνου είναι αναμφισβήτητα η πιο ακμάζουσα της Ευρώπης με 14 κλαμπ και μπαρ που αναφέρονται στο TripAdvisor - φροντίστε να επισκεφθείτε τη συνοικία Schöneberg, η οποία αποτελεί την καρδιά της LGBTQ+ κουλτούρας του Βερολίνου.

Το Άμστερνταμ είναι ένας άλλος ευρωπαϊκός πρωτοπόρος στην ιστορία των LGBTQ+, καθώς νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2001 - και με 16 LGBTQ+ μπαρ, υπάρχουν πολλά στέκια σε όλη την πόλη για να συναντήσετε μελλοντικούς συντρόφους. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Ελσίνκι, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες τα οποία είναι γνωστά για τις κουλτούρες αποδοχής με μερικές από τις καλύτερες βαθμολογίες κατά των διακρίσεων στη λίστα.  Το Λονδίνο διαθέτει τα περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ κλαμπ από τις χώρες που αναλύθηκαν με 27 γκέι κλαμπ και μπαρ σε όλη την πόλη, και αυτό χωρίς να υπολογίζονται οι συναρπαστικές βραδιές κλαμπ σε όλη την πόλη.

Οι ελληνικές πόλεις στη λίστα

Η Κρήτη παίρνει την πρώτη θέση ως το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για LGBTQ+ γνωριμίες με 1.939 συνολικό σκορ, έχοντας τα περισσότερα gay-friendly bar και clubs βάσει του TripAdvisor αλλά και από τις 40 πόλεις της λίστας η Κρήτη βρίσκεται στην 23η θέση. Οι άλλες πόλεις στην Ελλάδα και Κύπρο που βρίσκονται στην λίστα είναι η Πάτρα (35η θέση), Αθήνα(36η), Θεσσαλονικη (37η), Λευκωσία(38η) και η Λεμεσός (40η).

Σχολιάζοντας τη μελέτη η Επικεφαλής Ασφάλισης Προστασίας Εισοδήματος, Lana Hambilton, από την Compare The Market AU δήλωσε: «Για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως LGBTQ+, είτε επισκέπτονται, είτε αναζητούν ένα σπίτι για πάντα, μια ζωντανή και χωρίς αποκλεισμούς queer σκηνή είναι σημαντική για τη σύνδεση με ομοϊδεάτες. Έτσι, για εκείνους τους singles που ψάχνουν να βρουν σύντροφο, θέλαμε η έρευνά μας να παρουσιάσει μερικές από τις καλύτερες πόλεις για γνωριμίες - όπου είναι πιθανό να συναντήσετε μερικούς φίλους ζωής στην πορεία».

«Καθώς η ζωή και η αγάπη είναι τόσο αλληλένδετες, για πολλούς ανθρώπους είναι σημαντικό να βρουν τον κατάλληλο σύντροφο για να μοιραστούν τόσο τα υψηλά όσο και τα χαμηλά σημεία της ζωής. Για την προστασία των αγαπημένων σας προσώπων, είναι σημαντικό να έχετε ένα σταθερό σχέδιο ζωής, το οποίο συχνά περιλαμβάνει την εύρεση του κατάλληλου σχεδίου ασφάλισης ζωής και προστασίας εισοδήματος για εσάς. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε- ο σύντροφός σας μπορεί να προστατευτεί από τυχόν καταστροφές και οικονομικές απώλειες», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ