Προβλήματα στη Ryanair - 'Eρχονται αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και ακυρώσεις

Φωτο: Shutterstock

Συνολικά, οι καθυστερημένες παραδόσεις αεροσκαφών θα μειώσουν κατά 9.000 τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών της Ryanair.

Ακριβότερα θα πληρώσουν φέτος το καλοκαίρι τα αεροπορικά εισιτήρια της Ryanair οι ταξιδιώτες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Αιτία για την αύξηση των τιμών, όπως είπε ο Μάικλ Ο’ Λίρι, είναι η καθυστέρηση στην παράδοση νέων αεροσκαφών από την Boeing, γεγονός που θα οδηγήσει σε περιορισμένη δυνατότητα μεταφοράς ταξιδιωτών.

Όπως εκτίμησε, οι τιμές των εισιτηρίων μπορεί να αυξηθούν έως και 10% φέτος το καλοκαίρι, καθώς η παράδοση 57 αεροσκαφών Boeing 737 Max 8200 είχε προγραμματιστεί για το Μάρτιο, όμως μόλις 40 με 45 θα φτάσουν εγκαίρως για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής σεζόν.

Η Boeing βρίσκεται κάτω εδώ και μήνες κάτω από το ραντάρ των εποπτικών αρχών, ενώ οι έρευνες εντάθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο όταν ένα κομμάτι ενός επιβατικού αεροσκάφους αποκολλήθηκε την ώρα της απογείωσης. Ευτυχώς, η πτήση της Alaska Airline δεν είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί κανείς, ωστόσο χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική προσγείωση.

Αυτό, όπως είπε ο Ο’ Λίρι, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν ενδελεχείς έρευνες των αμερικανικών αρχών για την ασφάλεια των πτήσεων και να αυξηθούν οι ανησυχίες σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο των νέων αεροσκαφών της Boeing, με συνέπεια να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους επιχείρησε να «χρυσώσει το χάπι» των αυξήσεων λέγοντας ότι οι αυξήσεις των εισιτηρίων σε θα είναι τόσο σημαντικές όσο το 17% του 2023. Και πρόσθεσε ότι η αύξηση κατά 10% είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το μέσο όρο του 3 έως 7% των άλλων εταιρειών, επειδή η Ryanair είναι χαμηλού κόστους.

Επίσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι γενικά των κλίμα των αυξήσεων στα αεροπορικά εισιτήρια είναι γενικευμένο στην Ευρώπη, ενώ οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αεροσκαφών θα έχουν ως αποτέλεσμα και τη μειωμένη επιβατική κίνηση.

Αρχικά, η Ryanair είχε προβλέψει ότι κατά το δωδεκάμηνο που θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2025, η εταιρεία θα μεταφέρει 205 εκατομμύρια επιβάτες σε σχέση με τα 183,5 εκατομμύρια επιβάτες το προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Όμως, τελικά, είπε ο Ο’ Λίρι, ο αριθμός θα είναι χαμηλότερος, αν και εκτίμησε ότι θα φτάσει τα 200 εκατομμύρια επιβάτες.

Συνολικά, οι καθυστερημένες παραδόσεις αεροσκαφών θα μειώσουν κατά 9.000 τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών της Ryanair.

ΣΧΕΤΙΚΑ