Έλον Μασκ έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη - Βλέπει την πλάτη του Μπέζος

NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ/ Φωτογραφία AP

Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από εννέα μήνες ο Έλον Μασκ δεν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Το αφεντικό της Tesla, της SpaceX και της πλατφόρμας X -αλλά και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης- έχασε την πρωτιά στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg μετά τη βουτιά κατά 7,2% που έκαναν τη Δευτέρα οι μετοχές της Tesla και με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 197,7 δισ. δολαρίων βλέπει πλέον την πλάτη του Τζεφ Μπέζος, του μόνου πλέον με περιουσία άνω των 200 δισ. δολαρίων (200,3 σύμφωνα με το Bloomberg).

Για τον 60χρονο ιδρυτή της Amazon είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στην κορυφή της λίστας του Bloomberg από το 2021. Το χάσμα πλούτου, που χώριζε τον 52χρονο Μασκ με τον Μπέζος -κάποια στιγμή έφθασε τα 142 δισ. δολάρια- συρρικνώνεται καθώς οι μετοχές της Amazon και της Tesla κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Εκείνες της Amazon διπλασίασαν την αξία τους από τα τέλη του 2022, ενώ της Tesla έκαναν βουτιά περίπου 50% από το υψηλό του 2021.

Ο Μασκ κινδυνεύει να υποχωρήσει κι άλλο στη λίστα των πλουσιότερων
Η περιουσία του Μασκ ίσως δεχθεί κι άλλο πλήγμα μετά την απόφαση δικαστή στο Ντέλαγουερ να ακυρώσει το πακέτο αμοιβής ύψους 56 δισ. δολαρίων του στην Tesla, της οποίας είναι διευθύνων σύμβουλος.

Ο δικαστής αποφάνθηκε στα τέλη Ιανουαρίου υπέρ μετόχου της εταιρείας που ισχυρίστηκε ότι είναι υπερβολική η αμοιβή του Μασκ, την οποία ο δείκτης του Bloomberg συνεχίζει να περιλαμβάνει στους υπολογισμούς του πλούτου του.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ