Επέστρεψε στην κορυφή των πλουσιότερων στον κόσμο ο Μπερνάρ Αρνώ

Ο Αρνώ είναι ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του γαλλικού κολοσσού ειδών πολυτελείας, LVMH.

Λίγες μόνο ημέρες διήρκησε η παραμονή του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς ο Μπερνάρ Αρνώ, διευθύνων σύμβουλος της LVMH, τον εκθρόνισε ξανά και βρέθηκε στην κορυφή με περιουσία που αγγίζει τα 197 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon πέρασε λιγότερο από μία εβδομάδα στην κορυφή, ξανακερδίζοντας την πρώτη θέση για πρώτη φορά από το 2021.

Από χθες, η περιουσία του ξεπεράστηκε από του Αρνώ κατά μόλις ένα δισεκατομμύριο δολάριο, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που καταρτίζει το Bloomberg, τον Billionaire Index.

Ο Αρνώ, ο Μπέζος και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είναι οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο και συχνά εναλλάσσουν μεταξύ τους το… στέμμα.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά η περιουσία του υποχώρησε στα 189 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η τιμή της μετοχής της Tesla υποχώρησε.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία από την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας έδειξαν ότι οι πωλήσεις της εταιρείας βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία της χώρας, τον περασμένο μήνα.

«Συνώνυμο» της πολυτέλειας

Ο Αρνώ είναι ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του γαλλικού κολοσσού ειδών πολυτελείας, LVMH.

Από τότε που συν-ίδρυσε την εταιρεία την δεκαετία του 1980, έφτιαξε μία τεράστια περιουσία από μία σειρά εταιρειών ειδών πολυτελείας στον τομέα της μόδας, των κοσμημάτων, ρολογιών, αρωμάτων και αλκοολούχων ποτών, μεταξύ αυτών πολύ γνωστές ετικέτες, όπως Louis Vuitton, Tiffany & Co. και Dom Pérignon.

Στο ποσοστό του 97,5% που διαθέτει στον οίκο μόδας, Christian Dior, οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο, Bloomberg.

Το 2023, διόρισε την κόρη του, Ντελφίν Αρνώ, διευθύνουσα σύμβουλο και πρόεδρο της Dior, ενώ και τα τέσσερα παιδιά του εργάζονται στον όμιλο LVMH και τις θυγατρικές του.

Το 2022, ο Αρνώ, που είναι 75 ετών αυτή τη στιγμή, αύξησε την ηλικία υποχρεωτικής συνταξιοδότησης των στελεχών στα 80 χρόνια, δίνοντας στον εαυτό του άλλα πέντε χρόνια για να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει τα ηνία την αυτοκρατορίας του στον τομέα των ειδών πολυτελείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ