Ο «κανόνας των δύο εβδομάδων» του Ρόμπερτ Ντάουνι τζιούνιορ και της συζύγου του

NEWSROOM
Η Σούζαν Ντάουνι και ο Ρόμπερτ Ντάουνι τζιούνιορ
Η Σούζαν Ντάουνι και ο Ρόμπερτ Ντάουνι τζιούνιορ / Φωτογραφία AP

Το ζευγάρι αυτό δεν είναι το μόνο με κανόνες για να διατηρεί μία ισορροπία στη σχέση τους και την προσωπική τους ζωή.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι τζιούνιορ και η σύζυγός του, Σούζαν Ντάουνι, έχουν βρει τον τρόπο να περνούν μαζί αρκετό χρόνο, παρότι εργάζονται σκληρά. Ο φετινός νικητής – κατά πολλούς με πολλά χρόνια καθυστέρηση – του Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου και η σύζυγός τους είναι μαζί εδώ και 21 χρόνια και έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη σχέση τους ζωντανή με τον «κανόνα των δύο εβδομάδων» για να είναι μαζί με την οικογένειά τους.

«Όντως έχουμε τον κανόνα των δύο εβδομάδων, που πολλές φορές φαντάζει μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως δε μένουμε παραπάνω από δύο εβδομάδες χώρια, εμείς και ολόκληρη η οικογένειά μας», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό, People, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός. «Ευτυχώς προτιμούμε να είμαστε περιοδεύουν θίασος όταν μπορούμε», είπε.

Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τον Έξτον Ηλίας Ντάουνι, 12 ετών, και την Αβρί Ροέλ Ντάουνι, 9 ετών, ενώ ο διάσημος ηθοποιός έχει και ένα γιο, τον 30χρονο σήμερα, Ίντιο Φάλκονερ Ντάουνι, από προηγούμενο γάμο.

Όμως, όπως εξήγησε, ακόμα και με τον κανόνα των δύο εβδομάδων – που δεν επιτρέπει στο ζευγάρι να είναι χώρια περισσότερες από 15 ημέρες – τα πράγματα δεν πηγαίνουν πάντα όπως τα υπολογίζουν.

«Τηρείς το βασικό κανόνα των δύο εβδομάδων, αλλά μετά δεν προσπαθείς και δεν σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα, επειδή πολλά από αυτά που κάνουμε δεν είναι πάντα προβλέψιμα», εξήγησε.

Η Σούζαν Ντάουνι είναι παραγωγός ταινιών και συνιδρύτρια του Team Downey, μίας εταιρείας παραγωγής που ξεκίνησε με τον διάσημο σύζυγό της.

Το θετικό σε αυτό είναι ότι το πρόγραμμα της Σούζαν δεν είναι τόσο βαρύ όσο του συζύγου της.

«Το καλό είναι ότι δεν είμαι μπροστά στην κάμερα, οπότε ως παραγωγός τελικά έχω μεγαλύτερη ευελιξία στο πρόγραμμά μου, ιδίως σε ό,τι αφορά το πού βρίσκομαι ή το πού με χρειάζονται», είπε.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ήταν και οι δύο ηθοποιοί. «Πραγματικά θαυμάζω και λυπάμαι τα ζευγάρια που πρέπει να είναι και οι δύο μπροστά στην κάμερα, επειδή είσαι κολλημένος σε ένα σημείο (όπου γίνονται τα γυρίσματα) και δεν έχεις άλλες επιλογές».

Το ζευγάρι αυτό δεν είναι το μόνο με κανόνες για να διατηρεί μία ισορροπία στη σχέση τους και την προσωπική τους ζωή. Το ίδιο ισχύει για την Μπλέικ Λάιβλι και τον Ράιαν Ρέινολντς που είναι μαζί από το 2011 και έχουν συμφωνήσει να μην εργάζονται ταυτόχρονα ώστε να δώσουν προτεραιότητα στην προσωπική τους ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ