Πρίγκιπας Χάρι: Στρέφεται προσωπικά εναντίον του Ρούπερτ Μέρντοχ

NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Στρέφεται προσωπικά εναντίον του Ρούπερτ Μέρντοχ
AP Images

Η υπόθεση πρόκειται να πάει σε δίκη, η οποία μπορεί να διαρκέσει οκτώ εβδομάδες.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας προσπάθησαν την Τετάρτη να τροποποιήσουν την αγωγή τους στο Λονδίνο κατά των βρετανικών εφημερίδων μαζικής κυκλοφορίας του Ρούπερτ Μέρντοχ, ώστε να συμπεριλάβουν τον μεγιστάνα προσωπικά στους ισχυρισμούς για συγκάλυψη αδικήματος.

Ο Χάρι και περισσότεροι από 40 άλλοι μηνύουν την News Group Newspapers (NGN) μεψκατηγορίες για παράνομες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής από τα ταμπλόιντ της, τη Sun και το πλέον ανενεργό News of the World, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως το 2016.

Η υπόθεση πρόκειται να πάει σε δίκη, η οποία μπορεί να διαρκέσει οκτώ εβδομάδες, σύμφωνα με το Reuters.

Σε μια τριήμερη ακρόαση που ξεκίνησε την Τετάρτη, οι δικηγόροι των εναγόντων ζήτησαν από τον δικαστή Timothy Fancourt την άδεια να αλλάξει τις λεπτομέρειες της αγωγής τους κατά της NGN ώστε να συμπεριλάβει αυτό που υποστηρίζουν ότι θα ήταν περαιτέρω απόδειξη συγκάλυψης από ανώτερα στελέχη του ομίλου εφημερίδων.

Μεταξύ των τροπολογιών που επιδιώκουν να συμπεριλάβουν είναι αναφορές στον Mέρντοχ σε σχέση με τη γνώση ανώτερων στελεχών και την απόκρυψη παράνομων δραστηριοτήτων, και στοιχεία σχετικά με τη Rebekah Brooks, διευθύνουσα σύμβουλο του News UK, του βραχίονα βρετανικής εφημερίδας της News Corp.

Οι δικηγόροι της NGN είπαν ότι η προσπάθεια αλλαγής των στοιχείων της υπόθεσης ήταν περιττή, δυσανάλογη και άσχετη.

«Έχει γίνει ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι τουλάχιστον ορισμένα μέλη της ενάγουσας ομάδας φαίνεται να χρησιμοποιούν αυτό το έγγραφο ως μέσο για ευρύτερα συμφέροντα εναντίον του ταμπλόιντ Τύπου», ανέφερε στο δικαστήριο ο Άντονι Χάντσον, δικηγόρος της NGN.

ΣΧΕΤΙΚΑ