Ο Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε – επιτέλους – την επένδυση δισεκατομμυρίων

Ο Warren Buffett/ Φωτογραφία AP

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει γίνει διάσημος για τις επιτυχημένες προβλέψεις για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Το μυστήριο τελείωσε: Ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Γουόρεν Μπάφετ, αποκάλυψε μετά από ένα χρόνο φημολογίας το όνομα της εταιρείας, στην οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια.

Πρόκειται για την ασφαλιστική, Chubb, στην οποία ο Γουόρεν Μπάφετ διαθέτει πλέον ένα σημαντικό κόμματι.

Όπως αποκάλυψε η Berkshire Hathaway στην αρμόδια επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ διαθέτει πλέον 26 εκατομμύρια μετοχές της Chubb, των οποίων η συνολική αξία εκτιμάται ότι διαμορφώνεται στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την επένδυση από το κοινό, καθώς έχτιζε τη θέση της, ζητώντας «εμπιστευτική μεταχείριση» από την αρμόδια Επιτροπή.

Η Chubb είναι μία ασφαλιστική εταιρεία που λειτουργεί σε 54 χώρες.

Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όταν έφτιαξε το ομόλογο των περίπου 92 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν έχασε την αγωγή της δημοσιογράφου, Τζιν Κάρολ, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, που είναι διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, έχει γίνει διάσημος για τις επιτυχημένες προβλέψεις για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά – και όχι μόνο – γεγονός βέβαια που τον έχει κάνει να κερδίσει – ο ίδιος και η επενδυτική του εταιρεία – δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια.

Το «στοίχημα» του με την Chubb δεν είναι εξαίρεση, καθώς η τιμή της μετοχής της εταιρείας εκτοξεύθηκε κατά 8% από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τεράστια θέση που πήρε σε αυτή η Berkshire Hathaway.

Επίσης, είναι σαφές ότι η Chubb και ο τομέας που δραστηριοποιείται δεν είναι άγνωστοι στον Μπάφετ. Ο επενδυτής έχει σημαντικά μερίδια στις Geico, National Indemnity και General Re, που πλέον είναι θυγατρικές της Berkshire Hathaway.

Η επένδυση στην Chubb συμβαδίζει απόλυτα και με την επενδυτική στρατηγική της Berkshire Hathaway τους τελευταίους μήνες.

Η εταιρεία του Μπάφετ έχει διπλασιάσει τις θέσεις της και σε άλλες οικονομικές εταιρείες όπως Ally Financial, American Express και Bank of America, ενώ έχει μειώσει τις συμμετοχές της σε εταιρείες με καταναλωτικά είδη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε ότι πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Apple κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά το γεγονός ότι ο τεχνολογικός κολοσσός παραμένει μία σημαντική τοποθέτηση του Μπάφετ.

Επίσης, πούλησε 80 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας εκτυπωτών, HP, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, μειώνοντας τη θέση της κατά 78%.

ΣΧΕΤΙΚΑ